Lapsiperheiden suosikkiaine ratkaisee monta ongelmaa – sopii siivoukseen ja kauneudenhoitoon

Talkkia löytyy varmasti jokaisesta perheestä, jossa on pieniä lapsia. Aine on kätevä esimerkiksi rasvatahrojen poistossa ja jopa muurahaisten torjumisessa!

Tiesitkö, että nämä ongelmat ratkeavat talkilla?

Kaulaketju solmussa

Älä enää menetä hermojasi selvitellessäsi solmuun mennyttä kaulaketjua. Sirottele solmukohtaan vähän talkkia ja löysää hellästi neulalla.

Tunkkaiset huonekalut

Sirottele talkkia vanhojen puulipastojen nurkkiin tai raikasta sillä huonekalujen verhoilu. Ripottele talkkia tekstiilin päälle, anna vaikuttaa vartin verran ja imuroi pois.

Rasvaiset hiukset

Monet kuivashampoot luottavat tärkkelyksen puhdistusvoimaan ja talkki toimii samalla tavalla. Sirottele talkkia ensiin käsiisi ja hiero rasvaisiin hiuksiin. Anna vaikuttaa pari minuuttia ja harjaa hiukset.

Helteinen yö

Hikisissä lakanoissa pyöriminen vie kenen tahansa unet. Ripottele lakanoiden alle talkkia, joka imee kosteuden itseensä.

Yhteen liimautunut korttipakka

Jos vanhat kortit meinaavat jumahtaa kasaan, laita kortit paperipussiin, kaada pussiin talkkia ja ravistele. Pyyhi lopuksi talouspaperilla.

Sisään pyrkivät muurahaiset

Tuki muurahaisten kulkureitit talkilla. Talkin haju ei miellytä niitä, joten ne etsivät uuden reitin.

Rasvatahra

Talkki toimii kuin ruokasooda, eli se imee rasvaa itseensä. Töpötä talkkia tahran päälle ja pese sitten normaalisti.

Tiukat kumihanskat

Siivouksessa käytettävät kumihanskat on joskus hankalaa saada irti nihkeistä käsistä. Sirota hanskoihin talkkia ja ne irtoavat helpommin. Lisäksi hanskat kuivuvat nopeammin ja ovat taas valmiit seuraavaa käyttöä varten.

Narisevat jalopuulattiat

Kaada talkkia lattian rakoihin ja pyyhi ylimääräinen jauhe pois. Nauti hiljaisuudesta.

Hiekkaiset jalat

Hiero talkkia jalkoihisi ja hiekka irtoaa kuin itsestään.

Ohuet ripset

Huijaa ripsiisi tuuheutta töpöttämällä niihin talkkia ripisivärikerrosten välillä. Käytä avuksesi esimerkiksi pumpulipuikkoa.

Hikiset jalat

Sirottele kenkiin talkkia, joka pitää hajut loitolla. Et tarvitse edes sukkia, sillä talkki imee kosteuden tehokkaasti ja pitää jalkasi raikkaina.

Lue myös:

    Uusimmat