Lapset luontoon -kampanja irrottaa lapset koneen ääreltä

Luonto-Liitto käynnistää tänään 10.3.2011 Lapset luontoon -kampanjan, jonka tarkoituksena irrottaa perheen pienimmät televisioiden ja tietokoneiden ääreltä ja parantaa heidän suhdettaan luontoon.

–Lapset ja nuoret viettävät yhä enemmän aikaa verkossa. Ympäristövastuullinen kansalaisuus ja luonnon arvostaminen edellyttävät omakohtaista luontosuhdetta, joka syntyy havaintojen ja kokemusten kautta. Kampanjalla haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden tunkea kourat multaan, uida luonnonvesissä ja kuunnella metsän hiljaisuutta, sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Luonto-Liitto kannustaa lapsen lähellä olevia aikuisia tarjoamaan lapselle kokemuksia ja elämyksiä luonnossa ja omassa arkiympäristössä.

Kouluja rohkaistaan hyödyntämään järjestöjen tarjoamaa ympäristökasvatuksen tukea ja osaamista sekä perustamaan luontokerhoja. Päättäjiä taas muistutetaan siitä, että heillä on tärkeänä tehtävänään turvata puitteet lasten ympäristösuhteen vahvistamiselle.

– Lapsen kannalta tärkein on usein arkinen ja kaupunkimainen ympäristö, jossa hän elää. Lähiluonto on tärkeä virkistymisen ja elpymisen paikka. Luontoon tutustumisen voi aloittaa kaupungissakin kotipihalta ja lähimetsästä tai -puistosta. Esimerkiksi tulevana viikonloppuna käynnistyvä Kevätseuranta on hyvä lähtölaukaus perheen yhteiseen luonnonharrastukseen, kannustaa ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green.

Luonto-Liitto ja yhteistyöjärjestöt tarjoavat kampanjan puitteissa tietoa, koulutusta, toimintaa ja ideoita luonnonharrastukseen, ympäristökasvatukseen ja lasten elävän luontosuhteen voimistamiseen.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja