Lappukampanja jatkuu Koskelassa – nyt rasistisia lentolehtisiä tungetaan postilaatikoihin

Helsingin Koskelassa on jälleen jaettu lentolehtisiä, jossa varoitetaan alueen asukkaita paikallisesta vastaanottokeskuksesta.

Paikallinen asukas löysi uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen sivuille ohjaavan lapun postilaatikostaan eilen.

– Haen postit päivittäin eli se on toimitettu laatikkoon eilisen aikana, asukas kertoo MTV Uutisille.

Samansisältöisiä lappuja löytyi Koskelasta myös elokuun lopulla, mutta silloin ne oli kiinnitetty lyhtypylväisiin. Helsingin poliisi on aloittanut elokuun tapahtumista esitutkinnan.

Poliisi epäilee, että lappujen levittäjä tai levittäjät ovat syyllistyneet asiassa kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Poliisista kerrotaan, ettei jutussa ole toistaiseksi epäiltyjä.

"Irrationaalista huuhaata"

Eilen jaetussa lentolehtisessä väitetään, että Koskelaan suunniteltu ja sinne jo avattu vastaanottokeskus vaarantaa vanhusten, naisten ja lasten turvallisuuden.

Siinä myös kehotetaan olemaan liikkumatta pimeän tultua oman turvallisuuden vuoksi ja vaaditaan valkoista Suomea. Paperin koko sisältöä ei avata tässä jutussa sen rasistisen tekstin takia.

– On epäasiallista, että tällaista aivan ihmeellistä kamaa suolletaan ihmisten postilaatikoihin. Paperissa uhkaillaan täysin irrationaalisilla asioilla, jotka ovat täysin huuhaata, Koskelassa asuva mies sanoo.

Mies on postannut kuvan lentolehtisestä myös Facebookiin ja aihe on herättänyt hänen ystävissään järkytystä.

– Monet ulkomailla asuvat suomalaiset ovat kommentoineet, että eipä tarvitse Suomeen enää palata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja