Lappeenrantalaisen Sanna-Marian fitness-treenejä ja kehonmuutosta seuraa 750 000 ihmistä ympäri maailman: "Tämä on ihan oikeasti aito kroppa" 

3:57

Sanna-Maria Seilamo alkoi työttömäksi jäätyään panostaa fitness-tiliinsä Instagramissa, jota seuraavat vuosien jälkeen sadattuhannet ympäri maailman.

Noin viisi vuotta sitten Sanna-Maria Seilamo jäi yhtäkkiä tyhjän päälle. Valmistuttuaan kauppatieteiden maisteriksi hän meni palkattomaan työharjoitteluun mainostoimistoon, josta luvattiin puolen vuoden työpanoksen jälkeen työpaikka. Viikko ennen harjoittelun loppua kuitenkin selvisi, ettei työpaikkaa olisikaan tarjolla. 

Seilamo ei ollut hakenut muita työpaikkoja, joten työt loppuivat seinään. Uusia töitä hakiessa Seilamon puoliso ehdotti, että mitä jos hän tekisikin urheiluharrastuksestaan itselleen työn. 

– Oli vähän sellainen paniikki siinä, että mitäs nyt. Sitten siinä poikaystäväni Aku ehdotti, että ehkä voisin alkaa myös jakamaan näitä treenivideoita, treenin edistymistä ja omaa muutosta Instagramissa. Niin siitä sitten pikkuhiljaa aloin tekemään sitä samalla, kun hain töitä, Seilamo muistelee. 

– Puoli vuotta ainakin hain töitä, kävin haastatteluissa, tein lisäkoulutuksia kaupallisella alalla ja kaikkea, enkä saanut mistään töitä. Lopulta ajattelin, että lähdetään sitten täysillä tekemään tätä. 

Tänä päivänä 29-vuotiaan Seilamon treenejä ja muutosta seuraa Instagramissa 750 000 ihmistä ympäri maailman. Määrä on suomalaisittain vaikuttava, sillä useimmilla tunnetuilla suomalaisvaikuttajilla seuraajia on noin 200 000 - 400 000. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Seilamon mukaan seuraajisto on kertynyt pikku hiljaa ja kovalla työllä. Pääasiassa Seilamon seuraajat ovat nuoria, liikunnasta kiinnostuneita naisia, jotka etsivät lisävinkkejä omiin treeneihinsä. Seuraajia on myös ympäri maailman, suuri osa Suomesta sekä toinen iso siivu Seilamon mukaan Yhdysvalloista. 

Matkoilta maailmalla Seilamo on itsekin saanut vahvasti inspiraatiota omaan työhönsä. Muutama vuosi sitten hän päätti yhdessä poikaystävänsä Aku Jaakkosen kanssa myydä kaiken ja lähteä pois Suomesta. Tuolloin pariskunta asui Seilamon kotipaikkakunnalla Helsingissä. Ensin pari suuntasi Thaimaahan, jonka kautta he matkasivat Indonesian Balilta Espanjaan. Välissä käytiin taas Suomessa, jonka jälkeen lähdettiin Yhdysvaltojen kautta Australiaan ja takaisin Espanjaan. 

Kaksi vuotta sitten pari palasi Suomeen, tarkoituksenaan viipyä kotimaassaan vain kuukauden ajan. Yhtäkkiä mieli kuitenkin muuttui ja tuntui siltä, että Suomeen olisi nyt hyvä jäädä. Lopulta Seilamo ja hänen poikaystävänsä päätyivät asumaan Lappeenrantaan, lähelle Seilamon puolison lapsuudenkotia Imatraa. 

– Ajateltiin, ettei ihan pääkaupunkiseudulle jäädä, mutta joku ehkä vähän tutumpi. Lappeenranta sitten oli semmoinen, mikä vaikutti hyvältä, niin sinne sitten päätettiin jäädä. 

Koska seuraajia on valtava määrä, tulee myös palautetta paljon. Enimmäkseen seuraajat kiittelevät Seilamoa tämän tarjoamasta inspiraatiosta ja kertovat, että hänen vinkkinsä ovat auttaneet muita. Paljon Seilamo saa myös tiedusteluja siitä, millaista ruokavaliota hän noudattaa. 

Seilamon mukaan suurin osa palautteesta on positiivista, mutta toisinaan hän saa viestejä, joissa hänen esimerkiksi todetaan näyttävän lihaksineen mieheltä, eikä lainkaan naiselliselta. Ikäviksi piikeiksi tarkoitetut kommentit eivät kuitenkaan harmita Seilamoa – päinvastoin. 

– Olen oikeastaan aika ylpeä niistä sillä tavalla, että olin ennen tosi laiha eikä mulla ollut mitään lihaksia. Niin se jos joku sanoo, että hei, olet treenannut niin paljon, että näytät mieheltä, niin olen vaan, että jes, selkeästi on mennyt se treeni perille. Etten ota niitä kyllä yhtään henkilökohtaisesti enkä koe, että se olisi paha juttu. Se on jonkun mielipide ja saa olla. Ei haittaa!

Somessa julkaistut, muokatut sisällöt ovat puhuttaneet kansainvälisesti jo pitkään, ja hiljattain Norjassa tulikin voimaan uudistettu laki, jonka mukaan kuvanmuokkauksesta on pakko kertoa kaupallisen sisällön yhteydessä. Näin ollen esimerkiksi jonkun brändin tuotteita mainostavan vaikuttajan on pakko kertoa kuvanjulkaisun yhteydessä, onko kuvaa käsitelty esimerkiksi Photoshopilla ja jos on, niin miten. 

Seilamo, joka haluaa panostaa omissa somesisällöissään kertomansa mukaan luonnollisuuteen, ylistää Norjan lakimuutosta. 

– Se saisi tulla puolestani voimaan kaikkialla. Ettei niitä kuvia photoshopattaisi, vaan tuodaan sitä aitoutta siihen. Koska sehän luo kaikille ulkonäköpaineita, mitä enemmän niitä muokataan ja photoshopataan, kun yritetään olla täydellisiä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vaikka Seilamo on itse treenannut yli kymmenen vuotta, ei hänkään ole ulkonäköpaineiden vaikutuksen ulkopuolella. Hän kiittelee sosiaalisessa mediassa tällä hetkellä valloillaan olevaa trendiä, jonka myötä julkaisuissa korostetaan aitoja kehoja ja näytetään, miten erilaiselta kroppa voi näyttää tietystä kuvakulmasta, tietyn poseerauksen avulla. 

– Ei todellakaan ole niin, että kroppa näyttäisi täydelliseltä, ei olisi selluliittia tai mitään tällaista. Vaan tämä on ihan oikeasti aito kroppa. Elämä näkyy ja saa näkyä. 

Seilamo on itsekin tehnyt somepostauksen aiheesta, jossa hän avautui kokeneensa pitkään epävarmuutta omista jaloistaan. Hän ei esimerkiksi pitkään kehdannut käyttää shortseja, sillä hän ei ollut tyytyväinen jalkoihinsa. Aiheesta julkaisun tehtyään Seilamo sai yllätyksekseen valtavan määrän palautetta useilta seuraajiltaan, jotka kiittelivät tätä avoimuudestaan. 

Seuraajien reaktio oli täysi yllätys Seilamolle, joka ei ollut uskonut, että kukaan ajattelisi omassa mielessään samoin itsestään. 

– Olin ajatellut, että eihän kellään muulla näytä jalat siltä, koska en ole koskaan nähnyt, että kellään muulla näyttäisi. Itsehän sitä vaan katsoo, että siltä ne näyttää. Niin sitten se oli tosi vapauttavaa, kun tajusi, että muillakin on tämä ja muutkin ajattelevat samoin. Jotkut, jotka olivat myös treenanneet tosi pitkään, sanoivat, etteivät kehtaa mennä salille shortseissa. Enkä mäkään kehdannut, mutta nyt olen mennyt koko kesän salille shortseissa! Ihan sama, saa näkyä, ei ole mitään väliä ja tuskin kukaan edes katsoo sillä silmällä. 

1:20


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja