Mainos

Länsi-Suomea uhkaa uusi "Asta-myrsky"

Tulevien päivien sääennusteet lupailevat uutta myrskyä, tällä kertaa Länsi-Suomeen. Myrsky voi yltyä jopa Itä-Suomessa pahoja tuhoja tehneen Asta-myrskyn kaltaiseksi.

- Puolan tienoilla on matalapainetta, joka liikkuu kohti Suomea. Tämänhetkinen ennuste näyttää siltä, että matalan keskus yltäisi Suomeen ensi yönä, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen.

Matalapaineen keskus ulottuisi ennusteiden mukaan Selkämeren kohdille. Siihen liittyen maan länsiosaan on odotettavissa ukkosta ja runsaita sateita.

- Huomisen kuluessa runsaat sateet ulottuvat muuallekin, ensin maan etelä- ja keskiosaan ja illaksi Pohjois-Suomeen, Lahtinen sanoo.

Perjantain vastaisena yönä Itä-Suomessa riehunut Asta-myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoksia, ja sen tuhoja korjataan yhä.

Ennakoi myrsky

Koska Asta-myrskyn kaltainen sääilmiö on mahdollinen lännessäkin, siihen kannattaa varautua ennalta. Varsinkaan veneilemään ei nyt kannata lähteä.

- Kun sateet ja mahdolliset ukkoset ovat tulossa, ei todellakaan kannata lähteä vesille, Lahtinen neuvoo.

Toinen vältettävä asia on puiden katveet, sillä salama voi iskeä puihin.

Lahtinen myöntää, että Suomen sääolosuhteet ovat tänä kesänä olleet poikkeuksellisia.

- On hyvin erikoista, että näin lämmintä on ollut hyvin pitkään. Lämpöä on tänä kesänä tullut etenkin idästä ja kaakosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.