Land Roverin uutuus jäi salakuvaajan haaviin

Land Rover Freelanderin korvaava malli käy parhaillaan läpi viimeisiä testejään Nürburgringillä. Land Rover Discovery Sport -nimellä kulkeva malli perustuu samalla pohjalevyratkaisulle kuin pikkuveli Evoque, ja uutuus tulee käyttämään Jaguar Land Rover –konsernin uuden Ingenium-moottoriperheen tuotteita. Aloitusmalli tulee olemaan etuvetoinen ja sen hiilidioksidipäästöt pitäisi olla alle 119g/km.

Freelander on Land Roverin myydyin malli, joten Discovery Sportilla on tärkeä tehtävä mallistossa. Auton odotetaan tarjoavan enemmän tilaa laadukkaammalla ilmeellä, mutta myös paremmat maasto-ominaisuudet kuin vuonna 2006 edeltäjänsä Freelander 2.

Sisätilojen salakuvista käy ilmi, että auto tulee muistuttamaan konsernin muita hiljattain esiteltyjä tuotteita. Vaihteenvalitsin on sama kuin nykyisessä Range Roverissa ja ilmastoinnin käyttökytkimet ovat tuttuja Jaguarin F-Typestä. Keskikonsolia hallitsee korkealle sijoitettu kosketusnäyttöjärjestelmä. Discovery Sport on myöhemmin tulossa tarjolle myös 7-paikkaisena versiona.

Uusi Discovery Sport esitellään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat