Lämpimiä juomia 2.12.2000

Toim.Sari-Leena Heilanen

Golden channel


2 cl kaneli vodkaa
2 cl kaneli likööriä
vanilja siirappia
10 cl kuumaa omenamehua
(kanelitanko)
Kuumenna lasi ensin esim. kuumassa vedessä, jotta kuuma mehu ei halkaise lasia ja juoma säilyy kauemmin kuumana. Kaada ensin vodka lasiin ja sitten likööri valuta vielä siirappi lasiin ja lopuksi höyryävän kuuma omenamehu. Juoman sekoittamiseen sopii vaikkapa kokonainen kanelitanko.

S.I.H.T


2 cl granberry vodkaa
2 cl butterscotsh likööriä
10 cl karpalomehua
(kanelitanko)
Kuumenna jälleen lasi kuumassa vedessä. Kaada vodka ja likööri lasiin. Kuumenna karpalomehu ja lisää se lasiin. Tarjoa heti höyryävän kuumana.

Nagasaki


Ota 5 kpl 'shottilaseja', jotka on täytetty kahviliköörillä ja kermaliköörillä. Aseta lasit ympyräksi ja laita tyhjä konjakkilasi väärinpäin 'shottilasien' päälle. Kaada palavaa vodkaa konjakkilasin jalalle, jolloin palava vodka valuu shottilaseihin ja näyttävät juomat ovat valmiita. Jotta pöydän pinta ei vahingoittuisi, kannattaa laittaa lautanen tai muu kuumuuta sietävä alusta juomien alle niitä valmistettaessa.

Pikkujoulupöydän herkkuna nautitaan leipäjuustoa lakkahillon ja Creme Vispin kera. Creme Vispin voit maustaa kanelilla ja ripauksella kardemummaa. Tuoreet ja kuivatut viikunat sekä suolakeksit sopivat sinihomejuuston seuraksi. Valkohomejuustolla tai mustaleimajuustolla täytetyt kuivatut taatelit sekä sinihomejuustolla maustetut piparit täydentävät jouluiset maut pikkujoulupöydässä.

Lue myös:

    Uusimmat