Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammaslihapullat ja kiivikastike

Julkaistu 12.10.2006 13:54(Päivitetty 12.10.2006 13:55)

4:lle hengelle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • pari viipaletta vanhaa vaaleaaleipää ( maidossa liotettuna)
  • 1 sipuli silputtuna pieneksi
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 tl tuoretta minttua
  • 2 tl suolaa mustapippuria
  • Kiivikastike:
  • 5 kiiviä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.

Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?