Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammaslihapullat ja kiivikastike

Julkaistu 12.10.2006 13:54(Päivitetty 12.10.2006 13:55)

4:lle hengelle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • pari viipaletta vanhaa vaaleaaleipää ( maidossa liotettuna)
  • 1 sipuli silputtuna pieneksi
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 tl tuoretta minttua
  • 2 tl suolaa mustapippuria
  • Kiivikastike:
  • 5 kiiviä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.

Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan YhdysvalloissaNäin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloaLaihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen22:42
    Luonto ja eläimet

    Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan Yhdysvalloissa

  • Eilen21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • Eilen20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • Eilen19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • Eilen18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin