Lammaslihapullat ja kiivikastike

4:lle hengelle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • pari viipaletta vanhaa vaaleaaleipää (maidossa liotettuna)
  • 1 sipuli silputtuna pieneksi
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 tl tuoretta minttua
  • 2 tl suolaa mustapippuria
  • Kiivikastike:
  • 5 kiiviä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.

Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat