Mainos

Laivaturman jäljiltä kateissa saksalaisia, miehistöä sekä isä lapsineen

Pelastustyöt loistoristeilijä Costa Concordialla jouduttiin keskeyttämään tänään, kun kaatunut alus alkoi vajota. Lisäksi onnettomuusalueen sää on alkanut huonontua.

Laivaturman jälkeen on löytynyt tähän mennessä kuusi kuollutta. Kadonneiksi on ilmoitettu ainakin 16. Italialaisen sanomalehden Corriere della Serran mukaan kadonneiden joukossa on useita saksalaisia sekä miehistön jäseniä. Lisäksi kateissa on riminiläinen, noin 30-vuotias isä 5-vuotiaan tyttärensä kanssa sekä kaksi sisilialaista, keski-ikäistä naista. Heidän nähtiin hyppäävän pelastusveneeseen, mutta sen jälkeen heistä ei ole tehty havaintoja, lehti kertoo.

Giglion saarelle on hälytetty lukuisia pelastustyöntekijöitä, jotka ovat työskennelleet haastavissa olosuhteissa aikaisemminkin. Paikalla on sukeltajia niin palolaitoksilta kuin sukellusseuroista ja luolatutkimusjärjestöistä. Heillä on käytössään huipputekniikkaa, joiden avulla kadonneita voidaan etsiä myös laivan uumenista, sillä aluksen sisällä on kerrottu olevan pimeää, kosteaa ja liukasta - kuin luolissa ikään. Lisäksi rantoja haravoidaan ruumiskoirien kanssa.

Italialaismedia kertoo pelastustöistä rantaan palanneiden ryhmien olevan uupuneita, sillä työskentelyolosuhteet ovat erittäin vaikeat.

Aluksella oli onnettomuuden aikaan noin 4200 henkilöä. Turma sattui perjantai-iltana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.