Mainos

Laihduttaminen auttaa jopa uniapneaan

Duodecim kertoo, että laihduttaminen on tehokas apu lievään uniapneaan. Nyt sen on osoitettu tehoavan myös vakavaoireisiin tapauksiin.

Kunnon painonpudotus parantaa pahaoireisista uniapneaa joka kuudennen, British Medical Journalin julkaisemat tulokset osoittavat.

Tutkimusta varten Karoliinisen instituutin tutkijat satunnaistivat 60 merkittävästi lihavaa miestä seitsenviikkoiselle erittäin vähäenergiselle nestedieetille tai vertailuryhmään. Osallistujat kokivat nukkuessaan keskimäärin 37 hengityskatkosta tunnissa eli he sairastivat kohtalaista tai pahaoireista uniapneaa, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Yhdeksän viikkoa tutkimuksen alkamisesta dieettiryhmäläiset olivat laihtuneet keskimäärin 20 kiloa verrokkeja kevyemmiksi, mikä näkyi myös hengityskatkosten huomattavana vähentymisenä. Uniapnea parani kokonaan joka kuudennelta ja joka toisen oireet lievenivät merkittävästi. Suurin muutos havaittiin pahaoireisimmissa potilaissa.

Duodecim uutisoi ruotsalaisten tutkimuksesta, joka on ensimmäinen laadukas selvitys laihduttamisen sopivuudesta vakavaoireisten uniapneapotilaiden hoitoon.


(MTV3/Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Duodecim

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.