Laihduttajan tarina: Painonpudotus oli liikaa ystävälle

Uusi hoikempi ulkomuoto voi tehdä ystävän kateelliseksi. Maija, 56, paljastaa, kuinka laihduttaminen muutti ihmisten suhtautumista häneen.

Vastikään julkaistun tutkimuksen mukaan puolet naisista on kokenut, että laihduttaminen on saanut ystävän kateelliseksi. Suomalaisessa pikkukaupungissa asuva Maija, 56, laihdutti 18 kiloa - ja menetti ystävän. Painonpudotus oli liikaa niin ikään liikakilojen kanssa painivalle kaverille.

Maija kyllästyi liikakiloihinsa lopullisesti viime keväänä, kun polvi alkoi reistailla ja mieli oli muutenkin maassa. Ylipaino ärsytti, joten Maija tarttui tuumasta toimeen ja aloitti kurinalaisen elämän. Liikuntaa karttavasta naisesta kehkeytyi oikea urheiluhullu, sillä kilojen karistua Maija päätti aloittaa vesijumpan, kuntosalilla käymisen ja zumban.

Laihduttaminen jatkuu yhä, sillä Maijan toiveissa on pudottaa vielä kymmenen kiloa. Elämä maistuu kuitenkin jo nyt paremmalta kuin aikoihin. Parisuhde kukoistaa ja elämä on kaikin tavoin mallillaan. Iloa varjostaa vain yksi asia. Laihtuminen vei liikakilot, mutta uusi upea ulkomuoto oli liikaa ystävälle, joka ei osannut iloita hänen puolestaan.

– Ystäväni on ollut itse laihduttaja niin kauan kun olen tuntenut hänet, mutta hän ei ole koskaan onnistunut yrityksessään, Maija kertoo.

Maijan aiempiin laihdutusyrityksiin ystävä on suhtautunut aina vähättelevästi naureskellen. Mutta kun laihduttaminen keväällä onnistui, nauraminen loppui.

– Hänestä tuli täysin välinpitämätön, eikä hän enää kysellyt, kuinka paljon kiloja on lähtenyt, Maija selittää.

Maijan ystävä on nykyään myös mustasukkainen, eikä päästä Maijaa miesystävänsä lähettyville. Ystävän käytös on muutenkin muuttunut aiemmasta.

– Ennen laihduttamista ystäväni lainaili mielellään vaatteitani, mutta nyt kun voisin antaa niitä hänelle, hän ei enää haluakaan niitä, Maija selittää.

Aikaisemmin päivittäin soitelleet kaverukset ovatkin ajautuneet laihtumisen seurauksena erilleen. Ystävä soittaa enää silloin, kun tarvitsee apua ja sympatiaa. Pelkkänä kaatopaikkana olemiseen kyllästynyt Maija on itsekin ottanut etäisyyttä ystäväänsä.

Vaikka ihmiset suhtautuvat pääosin kannustavasti Maijan painonpudotukseen, myös pari muuta ystävää on muuttanut käytöstään laihtumisen seurauksena. Osa ihmisistä on jopa lopettanut kokonaan puhumasta Maijalle.

– Pidän sitä typeryytenä ja epäkunnioittava käytöksenä minua kohtaan. Nyt tiedän todelliset ystäväni. Niitäkin on tosi paljon, Maija iloitsee.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Wrangler/Gina Sanders

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja