Lähteet: prinssi Andrew suunnittelee omaa paljastuskirjaansa: "Kaikki, jotka ovat hänelle läheisiä, sanovat sen olevan typerä idea"

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Katso videolta: näin prinssi Andrew'n siviilioikeustapauksesta uutisoitiin alkuvuodesta 2022.

Lähteet kertovat prinssi Andrew'n olevan ärsyyntynyt lähipiiriläisistään, jotka ovat tyrmänneet hänen suunnitelmansa omasta elämäkerrasta.

Lähteiden mukaan prinssi Andrew, 63, olisi käynyt keskusteluja yhdysvaltalaisten kirjailijoiden kanssa tehtaillakseen oman paljastuskirjansa, kertoo Daily Mail. Andrew'ta läheisten lähteiden mukaan tämän kirja voisi olla ilmestyessään "Spare 2.0", viitaten prinssi Harryn alkuvuodesta ilmestyneeseen Spare-elämäkertaan (suom. Varamies). 

Andrew'n kerrotaan myös uskovan, että omaelämäkerta voisi olla hänen mahdollisuutensa "asioiden oikaisemiseen" liittyen hänen väitettyyn osallisuuteensa edesmenneen, seksuaalirikoksista tuomitun liikemies Jeffrey Epsteinin paritusrinkiin. 

Yhdysvaltalainen Virginia Giuffre on esittänyt syytöksiä, joiden mukaan hänet olisi pakotettu harrastamaan seksiä Andrew'n kanssa muutamaan otteeseen 2000-luvun alussa. Giuffre oli tuohon aikaan itse 17-vuotias eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen. Hän haastoi Andrew'n siviilioikeuteen, mutta tapaus soviteltiin oikeussalien ulkopuolella alkuvuodesta 2022.

Vuonna 2019 Andrew yritti puhdistaa maineensa surullisenkuuluisalla tavalla BBC:n Newsnight-ohjelman haastattelussa. Andrew sai haastattelun jälkeen valtavan paljon kritiikkiä siitä, että hänen selityksensä olivat epäjohdonmukaisia sekä epäuskottavia, eikä hän osoittanut myötätuntoa Epsteinin seksuaalirikosten uhreja kohtaan. 

Nyt, lähteiden mukaan, Andrew olisi aikeissa yrittää asiaa uudestaan. 

– Andrew oli alkuperäinen "varamies", ja materiaalia riittää. Harryyn verrattuna hänellä on paljon enemmän syvyyttä historiassa, josta ammentaa, lähteet kertovat.

– Kirjan kirjoittaminen antaisi hänelle tilaisuuden selittää täydellisesti yhteytensä Jeffrey Epsteiniin ja sen seuraukset. Se olisi myös kiehtova katsaus kuninkaallisen sisäpiirin toimintaan ja heidän suhteisiinsa. 

Lisäksi Andrew'lla on toki toinenkin motiivi kirjalleen: raha. Epstein-skandaalin myötä Andrew vetäytyi muutama vuosi sitten kuninkaallisista velvollisuuksistaan, eli hän ei tee enää työtä kuninkaallisena tai saa siitä palkkaa. Prinssiä läheisten lähteiden mukaan kuninkaallinen, joka tunnetaan hyvin leveästä ja ylellisestä elämäntyylistään, olisi ajautumassa epätoivoon varojen uupuessa. 

– Andrew'n täytyy löytää tapoja, joilla tienata ja elättää itsensä.

On kerrottu, että Andrew olisi mahdollisesti neuvotellut kirjaprojektista yhdysvaltalaiskirjailija Daphne Barakin kanssa, jonka käsialaa on muun muassa elämäkerta edesmenneestä muusikko Amy Winehousesta. Lisäksi kahden kustantamon kerrotaan olevan kiinnostuneita Andrew'n kirjasta. 

The Sun puolestaan kertoo, että Andrew'n ystävät olisivat varoitelleet tätä kirjaprojektista, todeten, että tämä voisi pahimmillaan "näyttää typerältä" mikäli veisi paljastuksellisen elämäkertansa maaliin. Andrew ei kuitenkaan kertoman mukaan ole ottanut neuvoja kuuleviin korviinsa, vaan olisi enemmänkin ärsyyntynyt niistä. 

– Kaikki, jotka ovat hänelle läheisiä, sanovat sen olevan typerä idea ja että hänen pitäisi unohtaa se, lähde kertoo. 



Prinssi Andrew on kuningas Charlesin toiseksi nuorin sisarus. 

Lue myös:

    Uusimmat