Prinssi Andrew maksaa mediatietojen mukaan 12 miljoonan punnan korvaukset Virginia Giuffrelle

Prinssi Andrew oikeuteen seksuaalirikoksista 1:44
Tästä Prinssi Andrewta kohtaan tehdyissä syytöksissä on kyse.

Prinssi Andrewn sopimuksen hintalappu kohoaa useisiin miljooniin.

Virginia Giuffre syytti prinssiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui vuonna 2001 Giuffren ollessa 17-vuotias ja seksuaalirikoksista tuomitun, vuonna 2019 menehtyneen Jeffrey Epsteinin uhri. 

Andrew on kiistänyt kaikki syytteet eikä häntä vastaan ole nostettu rikossyytettä. Osapuolten jättämässä sopimusasiakirjassa kuitenkin kerrotaan, että sopuun päästiin salassa pidettävällä korvaussummalla.

Mirror-julkaisun mukaan korvaussumma on useita miljoonia euroja.

Kuninkaallinen perhe painosti Andrewta sopimaan

Mirrorin saamien sisäpiiritietojen mukaan kuningatar Elisabet ja prinssi Charles painostivat Andrew'ta sopimaan siviilikanteen ennen kuin se etenee oikeuteen asti.

Tietojen mukaan salassa pidetty korvaussumma olisi 12 miljoonaa puntaa eli reilut 14 miljoonaa euroa. Kuninkaallinen perhe halusi, että tapaus sovittaisiin pikaisesti jottei se varjosta kuningattaren juhlavuotta monarkkina. 

Vaikka Andrew suostuikin sopimukseen, tämä ei ole missään kohtaa myöntänyt syyllisyyttään ja yritti viimeiseen saakka taistella sen mukaisesti. Andrew'n sisäpiiriin kuuluvat lähteet ovat kertoneet, että prinssi uskoo yhä löytävänsä keinon palata julkiseen elämään.

Tammikuussa prinssi joutui kuitenkin vihdoin myöntämään äidilleen kuningattarelle, että juttu etenee oikeuteen jollei sitä sovita. Kuningattaren on kerrottu pyytäneen neuvoja vanhimmalta pojaltaan prinssi Charlesilta sekä tämän pojalta prinssi Williamilta.

– Andrewlle tehtiin täysin kristallinkirkkaaksi, että hänen on selvitettävä tämä sotku, lähde kertoo.

Kohu on vahingoittanut merkittävästi prinssi Andrewn mainetta, mutta jos jutun käsittely olisi jatkunut oikeudessa, se olisi tuonut paljon negatiivista julkisuutta koko kuninkaalliselle perheelle.

Osa korvaussummasta Giuffrelle, osa hyväntekeväisyyteen

Mirror-julkaisun tietojen mukaan sopimus Giuffren kanssa allekirjoitettiin maanantaina 14. helmikuuta. Giuffrelle osoitettujen korvauksten lisäksi prinssi Andrew lupautui lahjoittamaan merkittävän summan myös seksikaupan uhrien tukemiseen.

12 miljoonan punnan korvaussummasta 10 miljoonaa menee tietojen mukaan Giuffrelle ja 2 miljoonaa puntaa hyväntekeväisyyteen.

Median saamien tietojen mukaan Andrewn olisi tarkoitus maksaa merkittävä korvaussumma rahoilla, jotka hän sai hiljattain myydystä Sveitsissä sijaitsevasta alppimökkistään.

Palatsi on pyrkinyt ottamaan etäisyyttä prinssiin kohun tultua julki, eikä ole suostunut kommentoimaan myöskään tapauksen uusimpia käänteitä.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat