Läheiset kommentoivat Michael Schumacherin tilannetta ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen – Mick-poika ilahtui avattuaan viimein suunsa

Vastikään suoratoistopalvelu Netflixissä julkaistu dokumentti Michael Schumacherista on saanut innostuneen vastaanoton. Schumacherin lähipiiri kommentoi dokumentissa ensimmäisen kerran hänen tilannettaan vuonna 2013 sattuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Schumacher on ollut poissa julkisuudesta pian kahdeksan vuoden ajan, eikä hänen vointiaan ollut tähän mennessä kommentoitu käytännössä mitenkään.

Päätös on ollut lähipiiriltä, erityisesti Corinna-vaimolta, tietoinen valinta, sillä Schumacher itse halusi jo uransa aikana pitää yksityiselämänsä yksityisenä.

Tuore dokumentti tehtiin yhteistyössä Schumacherin perheen kanssa. Esimerkiksi Corinna Schumacher kertoo kaipaavansa miestään joka päivä.

– En ole ainoa, joka kaipaa häntä. Lapset, perhe, hänen isänsä, kaikki kaipaavat häntä, mutta hän on kanssamme. Hän on erilainen, mutta hän on kanssamme, ja se antaa meille voimaa.

– Olemme yhdessä. Elämme yhdessä kotona. Hänelle tehdään hoitoja. Teemme kaikkemme edistääksemme hänen toipumistaan sekä varmistaaksemme, että hänellä on hyvä olla ja hän voi tuntea perheemme, siteemme. Teen kaiken mahdollisen, me kaikki teemme.

Schumacherin Mick-poika oli onnettomuuden sattuessa 14-vuotias, ja hän oli läsnä onnettomuuspaikalla. Nyt, 22-vuotiaana, poika ajaa ensimmäistä kauttaan Formula ykkösissä.

Mick Schumacher tekee dokumentissa käytännössä selväksi, ettei Michael Schumacher pysty tätä nykyä puhumaan, sanoessaan, että olisi valmis luopumaan kaikesta muusta, mikäli isän kanssa keskusteleminen olisi mahdollista.

– Uskon, että minä ja isä ymmärtäisimme toisiamme eri tavalla nyt, kun moottoriurheilu on meille yhteistä.

Venäjän GP:n alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Mick Schumachrerilta päästiin kysymään ensimmäisen kerran tuoreen dokumenttielokuvan aiheuttamista tuntemuksista.

– Kaikki on ollut erittäin positiivista. Olen jutellut muutamien ihmisten kanssa, jotka ovat katsoneet sen, ja he pitivät näkemästään. Niin pidimme mekin, niin pidin minäkin, Schumacher sanoi Motorsportin mukaan.

– Olen iloinen, että sain kertoa omia mielipiteitäni, näkemyksiäni ja myös yksityistä tietoa siitä, miten asiat ovat.

Lue myös:

    Uusimmat