Valtteri Bottas oli Monzassa kuin uudestisyntynyt: vahvistaa nyt sopimusuutisten aiheuttaman muutoksen – "Siltä minusta tuntui"

Valtteri Bottas ajoi kaksi viikkoa sitten Monzassa jopa kauden parhaan GP-viikonloppunsa. Bottaksen mukaan tämä tuskin oli sattumaa.

Italian GP:hen johtanut viikko käynnistyi odotetuilla kuljettajauutisilla, kun Alfa Romeo vahvisti tehneensä Bottaksen kanssa pitkän sopimuksen.

Ja Monzassa Bottas ajoikin heti paremmin kuin pitkään aikaan.

Autoon vaihdettu uusi voimayksikkö siivitti Bottaksen aika-ajojen ja sprintin ykkössijalle. Moottoriremontista seurannut lähtöruuturangaistus pudotti Bottaksen itse kilpailussa 19. lähtöruutuun, mutta hän onnistui nousemaan sieltä aina kolmannelle sijalle asti.

Torstaina Venäjällä Bottakselta kysyttiin, kokiko hän olleensa Monzassa helpottuneessa mielentilassa, kun tulevaisuus oli vihdoin varmistunut.

– Niin on helppo sanoa, mutta siltä minusta tuntui. Oli kuin paino olisi lähtenyt pois hartioiltani. Saatoin vain nauttia. Olen varma, ettei siitä ainakaan haittaa ollut. Tuntui hyvältä ja tuntuu edelleen, Bottas vastasi.

Venäjän GP:ssä Bottakselle tarjoutuu mahdollisuus toiseen peräkkäiseen mahtisuoritukseen. Hän on perinteisesti ollut Sotshin radalla vahva. Mercedes-vuosien saldo on kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa, joista toinen tuli tallimääräyksellä, kun Bottas ohjeistettiin päästämään Lewis Hamilton edelleen.

Jo Williams-vuosinaan Bottas ajoi Sotshissa sijoille kolme ja neljä.

– Monza olisi ollut vielä parempi ilman lähtöruuturangaistusta. Suorituskykyä löytyi, ja sitä on löytynyt yleensä täälläkin. Voitin viimeksi. Olen optimistinen. Tämä on uusi GP-viikonloppu. Olosuhteet ovat sekavat. Mitä vain voi tapahtua, mutta tiedän, että voimme taistella voitosta.

Lue myös:

    Uusimmat