Lääkäri paljasti Christian Eriksenin ensimmäiset sanat tähtipelaajan palattua kuoleman porteilta

5:23
Tanskan joukkue kertoi aiemmin Christian Eriksenin elvytyksestä.

Tanskan Christian Erikseniä elvyttämässä jalkapallon EM-kisaottelussa Suomea vastaan ollut saksalaislääkäri Jens Kleinefeld kertoi tanskalaistähden ensimmäisistä sanoista elvytyksen jälkeen. 

Eriksenin sydän oli pysähtynyt kesken ottelun avauspuoliajan ja häntä jouduttiin elvyttämään. Mukana pelastusoperaatiossa ollut Kleinefeld kertoi tarkemmin traagisen tapahtuman ratkaisevista minuuteista.

– Hän avasi silmänsä 30 sekuntia defibrillaattorin käytön jälkeen ja pystyin puhumaan hänen kanssaan. Se oli todella koskettava hetki, Kleinefeld sanoi tanskalaiselle TV2:lle.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan ja kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan leivissä työskennellyt Kleinefeld kysyi Erikseniltä, että oliko hän palannut takaisin.

– Sitten hän sanoi: "Helvetti sentään, olen vain 29-vuotias". Silloin tiesin, että hänen aivonsa eivät olleet vahingoittuneet ja hän oli palannut kokonaan takaisin, Kleinefeld kertoi.

Eriksen siirrettiin tapahtuneen jälkeen sairaalaan jatkotutkimuksiin. Tanskan jalkapalloliitto tiedotti aiemmin torstaina, että tähtipelaajan kehoon asennetaan defibrillaattori, joka kykenee suorittamaan kardioversiota, defibrillointia ja sydämen tahdistusta.

Tanskalla on jäljellä EM-kisojen alkulohkossa kaksi ottelua. Seuraavaksi se kohtaa torstaina Belgian.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja