Kysely selvitti: Tämä on urheiluvaatteen tärkein ominaisuus!

Mikä on urheiluvaatteissa tärkeintä? Helmen lukijat kertoivat mielipiteensä. Suurin osa piti mukavuutta tärkeimpänä, mutta myös tyylikkyys ja vaatteen merkki saivat kannatusta.

Helmi kysyi lukijoiltaan, mikä on urheiluvaatteiden tärkein ominaisuus. Kyselyyn vastasi 705 henkilöä. Suurin osa, 74 prosenttia vastanneista oli yhtä mieltä siitä, että vaatteiden mukavuus on tärkein ominaisuus liikuntasuoritusta ajatellen. 14,5 prosenttia kääntyi tyylikkyyden puoleen, kuusi prosenttia kertoi ominaisuuden olevan jokin muu. 5,5 prosenttia vastanneista äänesti merkin olevan urheiluvaatteen tärkein puoli.

"Kunnon urheiluasu on sellainen, jonka voi urheillessaan unohtaa"

74 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että mukavuus on luonnollisesti urheiluvaatteen tärkein ominaisuus. Mitä huomaamattomamman tuntuinen vaate on päällä, sen parempi, lukijat kertovat.

– Kyllä urheiluvaatteen pitää tuntua mukavalta päällä liikunnassa, muuten siitä ei nauti

– Urheiluvaatteiden pitää ehdottomasti tuntua päällä mukavilta. Sen lisäksi ne päällä pitää pystyä esimerkiksi venyttelemään, hikoilemaan ilman pelkoa esimerkiksi materiaalin pilaantumisesta, niiden pitää joustaa, olla sopivan vilpoisat yms. Onneksi nykyään hyvälaatuiset urheiluvaatteet näyttävätkin melko neutraaleilta, joten ulkonäkö tulee kaupan päälle.

– Liikunta ja urheilu on hauskaa, kun on mukavat vaatteet, jotka ovat lajiin sopivat. Miellyttävä tuntu iholla ja mallin toimivuus sekä hyvät materiaalit ovat huipputärkeitä.

– Vaatteen pitää pysyä paikallaan ja asuste ei saa hangata mistään.

– Urheiluvaatteet eivät saa kiristää, puristaa, eivätkä hangata mistään kohtaa. Tämä koskee myös alusvaatteita. Puuvillainen T-paita ja vanhanaikaiset verryttelyhousut joutuivat heti pannaan kokeiltuani kuntosalilla teknistä urheiluasua. Se joustaa ja myötäilee – eikä varsinkaan kastu epämiellyttävän märäksi kun hikoilen. Kunnollinen urheiluasu on sellainen, jonka voi unohtaa urheillessaan, ja keskittyä itse suoritukseen.

– Minulle tärkeintä urheiluvaatteissa on ehdottomasti mukavuus. Aktiiviurheilija kun olen, niin menen lenkille tai salille tekemään treeniä, en muotinäytökseen. Mukavat treenivarusteet ovat keskeinen osa onnistunutta treeniä, sillä silloin voin keskittyä täysillä tekemiseen, en siihen, miltä satun näyttämään. Useimmiten, kun joskus joku trendikäs treenivaatekin on tullut hankituksi, tunnen oloni suorastaan epämukavaksi muodikkaissa treenivehkeissä ja siitä taas kärsii koko harjoitus.

– Asun pitää olla päällä kuin toinen iho! Eli ei kiristä tai hiosta, roiku tai ryppyile eikä tunnu ikävältä ihoa vasten.

– Urheillessa vaatteiden pitää olla tarpeeksi venyvät ja liikkeitä mukailevat, sillä epämukavat vaatteet saattavat viedä keskittymistä olennaisesta asiasta – eli urheilusta.

– Vaatteen täytyy olla kyseiseen lajiin tai tekemiseen sopiva, istuva sekä valmistettu itseä miellyttävästä kankaasta.

– Urheillessa tärkeintä on, ettei vaate purista tai muutenkaan estä liikkumista. Parasta olisi, että vaate olisi niin mukava, ettei edes huomaa, että se on päällä, mutta kuitenkin tukee kehoa ja tekee urheilemisesta vaivatonta.

"Miksi urheiluvaatteissa pitäisi näyttää huolimattomalta?"

Vastaajista 14,5 prosenttia kertoi tyylikkyyden olevan urheiluvaatteiden tärkein ominaisuus. 5,5 prosenttia piti merkkiä vaatteen tärkeimpänä asiana, sillä sen koettiin takaavan tuotteelle hyvän laadun. Kuusi prosenttia vastanneista mainitsi jonkin muun syyn.

– Olen huomannut, että tyylikkäät ja kauniit urheiluvaatteet motivoivat omalla tavallaan lähtemään salille. Kiinnitän paljon huomiota vaatteiden tyylikkyyteen myös muuten, joten miksi en valitsisi ylleni silmää miellyttäviä vaatteita myös kuntoillessani?

– Olen hyvin tarkka siitä mitä merkkejä käytän. Sama pätee niin arkipukeutumisessani kuin urheiluvaatteissani. Haluan olla tyylikäs myös lenkkipolulla ja salilla.

– Itse kuntoilen paljon, niin vaatteiden näyttävyys on tärkeätä, on vaan kivempi urheilla.

– Miksi urheiluvaatteessa pitäisi näyttää huolimattomalta?

– Vastaisin, että mukavuus ja tyylikkyys, koska en minä ainakaan haluaisi kulkea rumissa vaatteissa.

– Tärkeintä on sopivuus senhetkiseen käyttötarkoitukseen, eli toimivuus huomioon ottaen esim. lajin vaatimukset, säätilan ja käyttäjän henkilökohtaiset vaatimukset. Hinta-laatusuhde on myös tärkeä asia.

– Urheiluvaatteiden tulee olla siis kaikkia noita mutta myös toimivat, eli pitää hien poissa, tukee sopivasti ja niin edelleen. Yleensä ostan merkkivaatteita, vaikka ovat kalliita. Laadusta on vain maksettava.

– Minulle merkki on kaikissa vaatteissa äärimmäisen tärkeä. Kun käytän tuttuja, laadukkaita merkkejä, voin luottaa siihen, että tuotteet ovat hintansa väärti. Erityisesti urheiluvaatteilta vaaditaan sellaista kestävyyttä, johon en usko "halpistuotteiden" yltävän.

– Tärkeintä on vaatteen hengittävyys ja kosteudensiirto.

– Urheiluvaatteen tärkein ominaisuus on sen täydellinen vastaaminen lajin asettamiin vaatimuksiin. Vaikka väljät trikoot olisivat kuinka mukavat, en treenaisi korkkaritansseja niiden kanssa, sillä koron tarttuminen lahkeeseen on vaarallista. Liian tiukka asu kamppailulajeissa ei myöskään vastaa tarkoitustaan.

– Tärkeintä urheiluvaatteissa on ehdottomasti tuki. Hyvät urheilurintaliivit ovat tärkein hankinta. Juostessa ja pomppiessa yläkroppa saa sellaista kyytiä, että ilman kunnon tukea pienetkin rinnat alkavat helposti roikkua. Ei kiitos.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja