Kysely kertoo: Näin moni pettää kumppaniaan työpaikan pikkujouluissa

MTV Lifestylen kyselyssä selvisi, että noin 20 prosenttia myöntää tehneensä pikkujouluissa jotain, mitä oma kumppani ei takuulla hyväksyisi.

Pikkujoulukausi on jälleen käynnissä ja yhä useammat viettävät viikonloppunsa joko työporukan tai ystävien kanssa juhliessa.  MTV lifestyle tiedusteli lukijoiltaan, että ovatko he pettäneet kumppaniaan pikkujouluissa.

Suurin osa vastanneista piti pettämistä pikkujouluissa kammottavana ideana. MTV Lifestylen kyselyn mukaan 13 prosenttia on kuitenkin suudellut kollegan kanssa ja 9 prosenttia on jopa lähtenyt työkaverin matkaan. 

6 prosenttia vastanneista arvelee tämän vuoden pikkujouluissa tapahtuvan työkaverin kanssa jotain hieman enemmän.

MTV Lifestylen lukijat jatkoivat lausetta ”Oletko pettänyt pikkujouluissa?” seuraavalla tavalla:

En tietenkään, kamala ajatus – 72 prosenttia vastanneista

Ehkä hieman, tuli pussailtua kollegan kanssa – 13 prosenttia vastanneista

Kyllä, lähdin työkaverin matkaan – 9 prosenttia vastanneista

En vielä, mutta tänä vuonna saattaa sattua ja tapahtua – 6 prosenttia vastanneista

Tällaisia mietteitä aihe sai aikaan MTV Lifestylen lukijoissa: 

”Itse en ole pettänyt pikkujouluissa, mutta kauhulla olen katsellut sivusta kuinka vanhemmat herrasmiehet ja naiset tuntuvat löysäävän kravattia oikein tarkoituksella ja olan takaa: pikkujouluista on tullut kliseinen tilanne, jossa pettäminen ”vain sattui tapahtumaan”. Ikään kuin olisi anteeksiannettavampaa pettää pikkujouluissa, kuin muissa illan istujaisissa. Pikkujoulujen humalahakuisuus on myös hämmentävää: miksi juuri silloin pitää vetää aikamoiset kännit, kontata pöytien alla ja eksyä väärille huulille? Hämmentävää. Onkohan kyseessä vain ”opittu tapa”?”

Nainen, 28, sinkku

”Pikkujouluissa en ole koskaan pettänyt. Ei ole ollut tarvetta tai haluja ketään työkaveria kohtaan. Muutamissa firmanbileissä on kyllä tullut joidenkin kollegojen kanssa pussailtua. Mutta siihen se on jäänyt.”

Nainen, 31, avoliitossa

”Olen lähinnä seurannut huvittuneena vierestä tätä pikkujouluntaikaa, kun yhtäkkiä villiinnytään ja unohdetaan, että kotona on puoliso, ja edessä työkaverit, jotka ovat sitten maanantaiaamuna vastassa kahvihuoneessa virnuilemassa. Itse olen lähinnä se virnuilija. Itse olen pyrkinyt olemaan sellaisissa parisuhteissa, että ei ole tarvetta pettää, edes pikkujouluissa. Vapaalla jalalla taas pyrin olemaan metsällä jossain muualla kuin työpaikalla. Se omasta kuormasta syöminen kun tuppaa olemaan aika dorkaa touhua.”

Nainen, 28, sinkku

”Pikkujouluissa en ole pettänyt, mutta muutoin työkaverin kanssa on tullut hieman vehtailtua. Tämä ei ole mikään selitys, mutta joskus humalassa tulee annettua haluilleen enemmän valtaa. Pari kertaa olen siis pussaillut mielenkiintoisen tyypin kanssa, mutta siihen se on jäänyt. ”

Nainen, 26, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat