Kysely: Enemmistö amerikkalaisista ei halua Trumpia enää julkiseen virkaan

Enemmistö amerikkalaisista estäisi ex-presidentti Donald Trumpin asettumisen ehdolle julkiseen virkaan, käy ilmi uutistoimisto Reutersin teettämästä kyselystä.

Kyselyn mukaan 53 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että Trumpin ehdokkuudet julkisiin virkoihin pitäisi jatkossa estää. 39 prosenttia vastaajista oli puolestaan sitä mieltä, että Trump voi asettua ehdokkaaksi julkisiin virkoihin jatkossakin.

Trumpiin kyllästyneet republikaanit puuhaavat uutta puoluetta 8:31
Trumpiin kyllästyneet republikaanit puuhaavat uutta puoluetta.

Kyselyn mukaan 71 prosenttia amerikkalaisista pitää Trumpia ainakin osittain syyllisenä Yhdysvaltain kongressissa 6. tammikuuta tapahtuneeseen mellakointiin.

Kuitenkin vain noin puolet amerikkalaisista on kyselyn mukaan sitä mieltä, että Trumpia vastaan nostetun virkasyytteen olisi pitänyt johtaa senaatin tuomioon.

30 prosenttia vastaajista piti Trumpia täysin syyllisenä kongressitalossa nähtyyn mellakointiin.

Lähes puolet kyselyn republikaaneja kannattavista vastaajista piti Trumpia ainakin osittain syyllisenä kongressitalon mellakointiin.

Kysely tehtiin noin tuhannelle täysi-ikäiselle amerikkalaiselle perjantaina sen jälkeen, kun Trumpin puolustusasianajajat olivat esittäneet oman puheenvuoronsa senaatissa.

Lue myös:

    Uusimmat