Kymmenkiloinen käsi, kahdeksanmetriset kynnet ja muut kehon outoudet

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, ja yksi niistä on ihmiskeho. Ylimääräisiä varpaita ja kilojen painoisia käsiä − nämä ovat erikoisimmat kehon outoudet.

24-vuotiaalla Liu Hualla oli kerran maailman suurin käsi. Hänellä oli syntymästään saakka ollut kolme suurta sormea. Miehen vasen peukalo oli 26 senttimetriä pitkä, etusormi 30 senttimetriä ja keskisormi 15 senttimetriä. Käden kokonaispaino oli 10 kiloa.

Kun miehen käsi lakkasi kasvamasta, oli plastiikkakirurgia vihdoin mahdollista. Lääkärit saivat irrotettua yhteensä 5,1 kiloa miehen kädestä kesällä 2007. Samalla irrotettiin keskisormi ja etusormi.

Kun Liu Hua ei enää ollut maailman suurikätisin ihminen, hänen tilalleen nousi thaimaalainen Duangjai Samaksamarn. Samaksamarnin lääkärit eivät valitettavasti tienneet, että hänen ongelmansa johtuivat hormoniepätasapainosta.

Nainen kävi leikkauksissa 25- ja 30-vuotiaana, ja ne osoittautuivat katastrofeiksi. Sen sijaan että leikkaukset olisivat pysäyttäneet kasvun, hänen kätensä kasvoivat entistäkin suuremmiksi.

Kieli pitkällä

Saksalainen koulutyttö Annika Irmler on nuollut tiensä maailman pitkäkielisimmäksi ihmiseksi. 12-vuotiaalla Annikalla on seitsemän senttimetriä pitkä kieli.

Yhdysvaltalainen Lee Redmond omasi kerran maailman pisimmät kynnet. Hän ei leikannut niitä vuoden 1979 jälkeen, joten ne kasvoivat jopa 8,65 metrin pituisiksi. Nainen menetti kyntensä helmikuussa 2009 autokolarissa.

Intialainen kauppias Radhakant Baijpai kasvatti maailman pisimmät korvakarvat. Hänen korvista kasvavat karvansa olivat ahkeran kasvatuksen ja huolellisen hoidon seurauksena jopa 25 senttimetriä pitkät.

Turkkilaissyntyisellä Mehmet Ozyurekilla on maailman pisin nenä. Vuonna 2007 miehen nenä mitattiin 8,8 senttimetrin pituiseksi.

Kahdella intialaispojalla, Pranamya Menarialla ja Devendra Harnella, on kummallakin 12 sormea ja 13 varvasta. Heillä on poikkeavuus nimeltään poludaktylia. Tunnettu monisorminen henkilö on muun muassa näyttelijä Gemma Arterton, jonka ylimääräiset sormet on leikattu pois.

Sultan Kösen on maailman pisin elossa oleva mies. Hän on 2,47 metriä pitkä.

Verne Troyer on hyvin tunnettu lyhyt mies, sillä hän on näytellyt muun muassa Austin Powers -elokuvissa Mini Metä. Hänen pituutensa on 81,3 senttimetriä.

Kiinalainen He Pingping oli vain 74 senttimetrin pituinen. Hän kuoli sydänongelmiin vain 21-vuotiaana vuonna 2010.

Myös dominikaanilainen Nelson de la Rosa oli lyhytkasvuinen näyttelijä. Hänen pituutensa oli vain 72 senttimetriä.

Katso kuvia mainituista henkilöistä tästä.

Lähteet: Wikipedia, Oddee.com

Lue myös:

    Uusimmat