Kymiringin toimitusjohtaja avaa MotoGP-perumiseen johtaneita syitä ja vastaa kysymykseen kisan tulevaisuudesta: "Liian iso riski"

Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu Kymiringillä jouduttiin perumaan jo toistamiseen vaikean koronavirustilanteen vuoksi. Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoo, että etenkin epätietoisuus matkustus- ja yleisörajoituksista johtivat perumiseen.

MotoGP:n kaupalliset oikeudet omistava Dorna Sports piti epävarmassa tilanteessa riskiä liian suurena. Pietilä kertoo, että MotoGP-karavaanin minimimiehitys on 1 500 eri puolilta maailmaa tulevaa ihmistä.

– Meillä ei ole varmaa käsitystä, mitkä ovat maahantulorajoitukset kesä-heinäkuun vaihteessa. Toinen asia on se, että alkoi olla täysin selvää, että Päijät-Hämeessä tuskin ajetaan suurille yleisöille tai yleisölle ollenkaan, Pietilä selvittää.

– Näillä taustoilla Dorna tuli siihen tulokseen, että tämä on liian iso riski heille lähteä varailemaan erilaisia asioita – nyt jo pitää tehdä sitoumuksia, joilla on taloudellisia vaikutuksia – sellaisessa epävarmuudessa, jossa saattaa olla, että peruuntuminen tulee lähempänä tapahtumaa.

Tämän kesän peruuntumisen jälkeen Suomen ensimmäinen MotoGP-kilpailu ajetaan Kymiringillä vuonna 2022. Pietlä kertoo, että kisan järjestämisestä on sovittu Kymiringin ja Dornan välillä vuosiksi 2022–2026. Alkujaan osapuolet sopivat neljästä kilpailusta ja yhdestä optiokilpailusta Kymiringillä. 

– Optio lunastettiin ja tehtiin selväksi, että tällä on jatkuvuutta, Pietilä sanoo.

– Molemmat osapuolet, Kymiring ja Dorna, ovat selkeästi sitoutuneet siihen, että täällä ajetaan MotoGP:tä ja rata on tehty sitä varten.

Lue myös:

    Uusimmat