Kuvat: Pahvituunauksilla superautoja – Max villitsi somen yöllisillä luomuksillaan

Kuvat Amsterdamin kaduilla pahvin ja teipin avulla tuunatuista autoista ovat huvittaneet internetissä laajemminkin. MTV Autot tavoitti pahvimuokkaukset tehneen ja kuvanneen hollantilaismiehen.

Max Siedentopf on amsterdamilaisen mainostoimiston AD, jolla on hieman erikoisempi yöllinen harrastus. Valokuvaamisen, musiikkivideoiden ohjaamisen ja kirjojen julkaisemisen lisäksi Siedentopf kulkee öisin pahvikasojen, teippirullan ja kameran kanssa muokkaamassa autoja musiikkivideokanava MTV:n Pimp My Ride -ohjelman tyyliin.

– Elämme yksilöllisyyden, itseilmaisun ja statuksen aikaa. Haluamme tehdä kaikesta persoonallista ja ainutlaatuista. Silti jostain syystä autojen yksilölliseksi muuttaminen on vähentynyt viime vuosien aikana. Tämän tajuttuani yritin keksiä tavan, jolla tavallisimmistakin autoista saisi superautoja vain muutamalla eurolla, Siedentopf kertoo sähköpostin välityksellä.

Tärkein valintakriteeri pahvimuokkauksen kohteeksi joutuvassa autossa onkin sen tavallisuus, jotta erityislaatuisuus pääsee paremmin esille.

Toiminta ei kuitenkaan ole ihan laillisimmasta päästä. Poliisi tai autojen omistajat eivät kuitenkaan ole olleet häneen vielä yhteydessä, vaikka kuvat autoista löytyvät Siedentopfin omilta nettisivuilta. Ohikulkijoiltakaan ei ole tullut kommentteja yöllisistä toimista.

– Kuvasarjan nimi on Slapdash supercars (vapaasti suomennettuna Täsmäisku-superautot), sillä iskin vain pahvit kiinni ja poistuin paikalta mahdollisimman nopeasti. Toivon kuitenkin, että he arvostavat uusia superautojaan edes hetken.

Netissä palautetta sen sijaan on ehtinyt kertyä. Siedentopfin mukaan monet ovat pitäneet hänen kuvistaan ja toiset taas ovat ilmoittaneet haluavansa tuunata hänen naamaansa, mikäli saavat hänet kiinni. Palautteen sijasta pahvimuokkaaja haluaisi inspiroida muita ihmisiä toteuttamaan samanlaisia performansseja omissa kotikaupungeissaan.

Tähän mennessä Siedentopf on ehtinyt muokata 9 autoa, joista jokaisesta kuva löytyy hänen sivuiltaan. Jatkoa ei Siedentopfin mukaansa ole luvassa – ainakaan hänen osaltaan.

– Minusta tuntuu, että 9 autoa on tarpeeksi. Haluaisin mieluummin tarkastella, mitä muita asioita on mahdollista parannella yksinkertaisella idealla ja vähällä rahalla. Autojen tuunaaminen ei ole loppunut, se on alkamassa uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat