Mainos

Kuvat: Näin itsenäisyyspäivää juhlistetaan ympäri Suomea

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi huipentuu tänään itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla ympäri maata. Päivitämme kuvakoostetta itsenäisyyspäivän vietosta pitkin päivää.

Aamupäivän aikana eri puolilla Suomea muodostettiin kunniavartioita sankarihaudoille. Haudan kohdalla seisoi samanikäinen henkilö kuin vainaja oli kuollessaan. Kunniavartiot järjestettiin ainakin Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

Helsingissä järjestettiin ekumeeninen juhlajumalanpalvelus, Heikki Hurstin perinteinen vähäosaisten itsenäisyyspäiväjuhla, monikulttuurinen itsenäisyysjuhla ja opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue. Puolustusvoimien itsenäisyyspäivän paraati järjestettiin Kuopiossa.

Varusmiesten tunteikas video

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on julkaissut näyttävän musiikkivideon YouTubeen. Videolla neljä nuorta miestä esittää oman version Finlandia-hymnistä.


Puolustusvoimien itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati Kuopiossa

Paraatin teemana on Maanpuolustus kuuluu kaikille.

Juhlajumalanpalvelus Helsingin tuomiokirkossa

Kunniavartioita sankarihaudoilla ympäri Suomea

Klo 9.00 Valtakunnallinen lipunnosto Tähtitorninmäellä Helsingissä

Virallinen juhlinta alkoi jo tiistaina

Virallinen juhlinta alkoi jo eilen itsenäisyyspäivän aattona, jolloin siniristiliput nostettiin salkoihin iltakuudelta.

Lippuja pidettiin saloissa tiistaina iltakymmeneen asti niin, että liput valaistaan pimeän ajaksi. Sisäministeriö on julkaissut ohjeet juhlapäivän poikkeusliputukselle.

12:08

Juhlallisuudet huipentuvat illansuussa

Monissa kaupungeissa järjestetään esimerkiksi juhlakonsertteja ja kansanjuhlia. Turussa valotaidekokonaisuus Luminous valaisee Turun linnan sinivalkoiseksi.

Tasavallan presidentin perinteinen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on niin ikään muovattu satavuotiselle kotimaalle sopivaksi. Presidentin kanslian mukaan noin 1 900 kutsuvieraan joukossa on ansioituneita ihmisiä itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä, tarjoiluja on peräisin kaikista Suomen maakunnista ja Presidentinlinna koristellaan vain Suomessa kasvatetuilla kukilla.

Itsenäisyyspäivän virallinen juhlinta päättyy noin iltakymmeneltä ilotulitukseen Helsingissä Eteläsataman tuntumassa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.