Kuva: Hän on Kuopion miekkahyökkäyksestä epäilty Joel Marin – miehen tunteneet kuvailevat rauhalliseksi, mutta yksinäiseksi: "Sulkeutunut ja tuskainen katse"

2:52
MTV Uutiset Live julkaisi kuvan miehestä. MTV Uutiset julkaisee kuvan tapauksen poikkeuksellisuuden johdosta. Kuva on Marinin vanha lukion luokkakuva. Hän valmistui ylioppilaaksi vuonna 2014.

Kuopion miekkahyökkäyksestä epäillyn vanhat koulukaverit muistavat Joel Marinin rauhallisena ja kilttinä, mutta myös yksinäisenä nuorena miehenä. 

MTV Uutiset on haastatellut useita samassa lukiossa Marinin kanssa opiskelleita ihmisiä. Haastateltavien mukaan Marin oli lukioaikana yksinäisen oloinen.

– Hän oli rauhallinen, hyväntahtoisen ja kiltin näköinen ihminen, joka oli myös jotenkin surullisen näköinen, kertoo eräs entisistä opiskelutovereista MTV Uutisille.

MTV Uutisten haastattelemassa koulutoverissa tieto Kuopion miekkahyökkäyksen epäillyn henkilöllisyydestä herätti surullisia ajatuksia.

– Tosi surullisia. Muistan hänet sellaisena tosi lempeän oloisena ja kilttinä tyyppinä.

– Vaikutti, ettei hänellä ollut paljon kavereita lukiossa, mutta kyllä hän jutteli, jos hänelle jutteli. Hän ei ollut sillä tavalla huomiota herättävästi sulkeutunut. En ollut mitenkään huolestunut.

Lukion jälkeen tapahtui muutos

Haastatellun mukaan tilanne muuttui lukion jälkeen ja Marin sulkeutui. Hän ei itse ollut tekemisissä miehen kanssa, mutta hänen ystävänsä asui tämän kanssa samassa asuntolassa.

– Hän on ollut tosi sulkeutuneen oloinen. Hän ei ole tervehtinyt ja on vaikuttanut siltä, etteivät kaikki asiat ole hyvin, ystävä oli kertonut Marinin viimeaikaisesta käytöksestä asuntolassa.

Haastatellun mukaan ystävä oli puhunut erityisesti miehen sulkeutuneisuudesta ja "tuskaisesta katseesta". 

Ihmiset olivat hänestä huolissaan.

– Ystävälläni oli herännyt huoli. Ei hän varmastikaan ollut ajatellut, että tällaista voisi tapahtua hänen toimestaan, henkilö kertoo.

"Todella fiksu"

Toinen MTV Uutisten tavoittama samassa lukiossa opiskellut henkilö kuvailee Marinia "isokokoiseksi kaveriksi", joka vaikutti rauhalliselta.

– Tietääkseni hän oli voimanostaja. Hän oli kaikin puolin isokokoinen kaveri, hän kuvailee.

Kolmas samaa lukiota käynyt henkilö kertoo, ettei Marin ollut kovin puhelias. Myös hänen mukaansa Marin vaikutti yksinäiseltä.

– Mutta hän oli todella fiksu. Hän antoi tunneilla pointteja ja viittasi, haastateltava lisää.

Haastatellut henkilöt halusivat pyynnöstään pysyä nimettömänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja