"Kuuletko hälytyksen?" Sotasireeni keskeytti Zelenskyin haastattelun – kuuluisa talk show -juontaja jututti presidenttiä 90 metriä maan alla

”Kuuletko hälytyksen?” Sotasireeni keskeytti Zelenskyin haastattelun – kuuluisa talk show -juontaja matkusti Ukrainaan haastattelua varten 1:33
Sotahälytys keskeytti televisiohaastattelun – David Letterman haastatteli presidentti Zelenskyiä Ukrainassa.

Talk show -juontaja David Letterman matkusti Kiovaan lokakuussa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin haastattelu toteutettiin mahdollisimman turvallisessa paikassa – metrolaiturilla, 90 metrin syvyydessä.

– Olemme täällä puolustamassa itsenäisyyttämme, meidän maatamme, Zelenskyi kertoo Lettermanille.

Haastattelun keskeyttää hälytyssireeni, joka kantautuu maanalaiseen tunneliin. Huolestunut amerikkalainen juontaja Letterman kääntyy presidentti Zelenskyin ja tiedustelee, miten heidän tulisi tehdä.

–  Ei mitään, Zelenskyi toteaa.

Letterman luottaa presidentti Zelenskyin sanaan ja haastattelu jatkuu sireenin kaikuessa taustalla.

Zelenskiyn mukaan tärkeintä hälytysäänen kuullessaan on hakeutua turvalliseen paikkaan, kuten kellariin tai maanalaiseen suojaan – sen kaltaiseen paikkaan, jossa kyseinen haastattelukin toteutettiin.

– Valitettavasti sodasta on tullut tapa. Ukrainalaiset ovat tottuneet siihen, Zelenskyi pohtii hälytyssireenin merkitystä.

Presidentti kertoo ihmisten olevan niin tottuneita hälytysääniin, että ne jäävät joskus huomioimatta. Hän teroittaa kuitenkin sitä, että sotaa ei pidä unohtaa.

– Vaikka naapurisi, rakkaasi tai sukulaisesi ei ole kuollut, jossain muualla sotilaamme uhraavat oman henkensä. Se (sireeni) on muistutus, että joku uhraa oman elämänsä sinun vuoksesi, Zelenskyi painottaa.

Venäjä aloitti hyökkäyksensä kaikkiin Ukrainan suurimpiin kaupunkeihin varhain torstaiaamuna 24.2.2022. Ensimmäisistä ihmisuhreista raportoitiin välittömästi.

Lue myös:

    Uusimmat