Kuukauden kasvo: Ehtymätön ideanikkari

Jokakodin juttusarja esittelee mielenkiintoisia ihmisiä asumisen parista. Tällä kertaa vuorossa on Kalustetukun Sami Rintamaa, joka ideoi ja kehittää uudenlaisia keittiöitä kotiin kuin kotiin.

Sami Rintamaa on työskennellyt laadukkaita keittiöratkaisuja toteuttavassa Kalustetukussa vuodesta 2007, ensin tuotevastaavana ja sittemmin ketjupäällikkönä. Työnkuvaan kuuluu kaikenlaista aina keittiösuunnittelusta tuotteiden hinnoitteluun ja visuaalisen ilmeen kehittelyyn. – Olen pienestä pitäen rakennellut kaikenlaista, joten keittiöiden suunnittelu ja toteutus tuntui heti alusta asti hyvin luontevalta.

Alalle Rintamaa päätyi vahingossa. – Auttelin tuttua kauppiasta opintojeni lomassa. Pian huomasin, kuinka paljon ala kiinnostaa ja niin opiskelutkin jäivät hieman taka-alalle, hän kertoo. Gradua tulee työstettyä eteenpäin töiden lomassa.

Pienestä ideasta isoja muutoksia

Kalustetukku suunnittelee ja toteuttaa persoonallisia keittiöitä kuluttajan yksilöllisten tarpeiden mukaan. – Parasta työssäni on uusien asioiden eteenpäin vieminen. Yksikään päivä ei ole samanlainen, Rintamaa sanoo. Uusia ideoita putkahtelee sieltä täältä. – Vähän joka asiasta tulee mietittyä, miten sen voisi tehdä toisin tai mitä uutta siitä voisi kehitellä.

Taannoin Turussa järjestetyille Rakentaminen & Sisustaminen –messuille Rintamaa toteutti kuutionmallisen keittiön, joka sai loistavan vastaanoton. – Monesti pienikin uusi idea voi antaa kokonaisuudelle ihan uuden ilmeen.

– Prosessoin ideat usein lähes valmiiksi päässäni, jonka jälkeen koitan piirrellä niistä jotain paperille. Välillä tietysti iskee matkan varrella joku aivan uusi ajatus ja koko prosessi lähtee alusta. Usein alkuperäinen ajatus on kuitenkin se paras.

Kalustetukku näkyy Tyylivarkaat-ohjelmassa

Kalustetukku tarjoaa koko paketin keittiön suunnittelusta toteutukseen ja asennukseen. Tarvittaessa myös rahoituspalvelu järjestyy. Joustavassa kuudenkymmenenviiden hengen organisaatiossa on helppo seurata asiakkaiden toiveita.

Kalustetukulla on kaksitoista myymälää ympäri maatamme ja sen toimittamia kalusteita voi bongata muun muassa MTV3:lla esitettävästä Tyylivarkaat-ohjelmasta. Lisäksi Kalustetukku toteutti keittiöt vuoden 2010 Big Brother –taloon sekä MTV3:n Makuja-sarjaan.

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: Kalustetukku

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja