Kuopion bussiturman uhri kertoo kuljettajan erikoisesta ajotyylistä ennen rysäystä: "Vähän ennen onnettomuutta sanoin, että nyt alkaa pelottaa"

0:52
Katso videolta, miltä turma-paikalla näytti onnettomuuden jälkeen ja mihin kuntoon bussi jäi kohtalokkaassa turmassa.

Elokuussa 2018 bussionnettomuudessa kuoli neljä ja loukkaantui useita, kun tilausliikenteessä ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien ja Kolmisopen liittymässä tieltä ja putosi sillalta junaradalle.

Useat bussin matkustajat kertoivat kuulusteluissa, että kuljettajan ajo oli holtitonta ja tempoilevaa. Bussi kävi monta kertaa viivan väärällä puolella.

– Minua pelotti kyydissä ja yritin keskittyä muun muassa puhelimeen, koska en halunnut katsoa matkan etenemistä, kertoi poliisin kuulusteluissa miehensä kanssa bussissa matkustanut nainen.

Nainen sanoi alkaneensa kiinnittää huomiota bussinkuljettajan ajotyyliin sen jälkeen, kun tämä oli pysäköinyt jollekin levikkeelle ja kävi yksin auton perällä ulkona.

–Joku sanoi, että moottori olisi kuumentunut. Tämän jälkeen aloin kiinnittää huomiota kuljettajan ajamiseen. Auto seilasi laidasta laitaan omalla kaistallaan. Kuljettaja ajoi hyvin läheltä vastaantulevia. Hän myös ajoi hyvin lähelle edellä ajavaa, kunnes lähti ohittamaan. 

Naisen mukaan Kuopiossa bussi nousi rampille ja sen vauhti tuntui kiihtyvän. 

– Vähän ennen onnettomuutta sanoin (nimi poistettu), että nyt alkaa pelottaa. 

Uhri muistaa sanoneensa vierustoverilleen, että nyt mennään. Sen jälkeen hän ei muista mitään. Hänen seuraava muistikuvansa on, että hän roikkuu vierustoveriaan vasten.

– Sitten olenkin jo ulkona lähellä ambulanssia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja