Kuolonuhrien määrä kasvaa Gazassa – ruumishuoneiden täyttyessä viranomaiset ovat turvautuneet jäätelöautoihin

Gazassa joudutaan käyttämään jäätelöautoja ruumishuoneina 2:16
Video voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Tavallisesti jäätelötoimituksiin tarkoitettuja autoja käytetään nyt Hamasin ja Israelin armeijan välisen sodan uhrien tilapäisinä ruumishuoneina, uutisoi Reuters. Artikkelissa oleva video voi järkyttää.

Äärijärjestö Hamasin hallitseman Gazan kaistan terveysviranomaiset ovat joutuneet turvautumaan jäätelöautoihin kuolonuhrien määrän kasvaessa.

Israelin ilmaiskuissa kuolleiden siirtäminen sairaaloihin on liian vaarallista ja olemassa olevat hautausmaat ovat täyttymässä. 

– Sairaalan ruumishuoneelle mahtuu vain kymmenen ruumista, joten olemme tuoneet jäätelötehtailta jäätelöpakastimia varastoidaksemme valtavan määrän marttyyrejä, Deir Al-Balahissa sijaitsevan Shuhada Al-Aqsan sairaalan lääkäri Yasser Ali kertoo. 

Jäätelöautotkaan eivät riitä kaikkien kuolleiden säilytykseen.

– Jopa näiden pakastimien avulla (kuolleiden) määrä ylittää sairaalan pääruumishuoneen ja vaihtoehtoisten ruumishuoneiden kapasiteetin, ja 20–30 ruumista säilytetään myös teltoissa, Ali sanoo.

Gazan sairaaloissa on pulaa tarvikkeista ja vaikeuksia selviytyä haavoittuneiden ja kuolleiden määrän kasvaessa. 

Israel on käynnistänyt kiivaat pommitukset Gazan kaistalle vastaiskuna Hamasin tekemälle hyökkäykselle Israeliin 7. lokakuuta. 

Seuraavaksi Gazaan odotetaan Israelin maahyökkäystä, jota varten Israel on määrännyt palestiinalaisia poistumaan Gazan pohjoisosista.

Gazan viranomaisten mukaan Israelin ilmaiskut ovat tappaneet yli 2 300 ihmistä, joista neljännes on lapsia. Haavoittuneita on lähes 10 000 tähän mennessä, kertoo Reuters. 

Lue myös:

    Uusimmat