Mainos

Kuntajytky tuli sittenkin – mutta vain kahdessa kunnassa

Perussuomalaiset saivat odotetun jytkyn vain kahdessa kunnassa: Pirkanmaalla Kihniössä ja Keski-Suomessa Uuraisilla. Uuraisten kunnanvaltuustossa perussuomalaiset tuplasi jäsenmääränsä, kun puolueen valtuutettujen määrä kasvoi neljästä kahdeksaan.

Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama yllättyi puolueen suosion rajusta noususta, vaikka olikin sitä etukäteen uumoillut.

Uuraisilla puolueen suosiota selittää kunnan ääniharavaksi nousseen Toimi Kankaanniemen suosio. Kristillisistä perussuomalaisten listalle loikannut Kankaanniemi sai kunnassa ylivoimaisesti eniten ääniä, kaikkiaan 175. Kankaanniemi osallistui kunnallisvaaleihin perussuomalaisten ehdokaslistalla sitoutumattomana.

Kihniössä perussuomalaisten valtuutettujen määrä kasvoi kahdella. Tämän jälkeen puolueella on kunnassa kaikkiaan kahdeksan paikkaa. Kakkosena on keskusta seitsemällä valtuutetullaan.

Kunnanjohtaja: "Uurainen on nyt vahva peruskunta"

Juha Valkama määrittelee Uuraisen nyt "vahvaksi peruskunnaksi".

– Ministerit tarkoittavat sillä tosin jotain ihan muuta, Valkama naurahtaa.

Aiemmin valtaa noin 3 500 asukkaan kunnassa on pitänyt keskusta. Nyt se joutuu tyytymään kakkospaikkaan kuudella ehdokkaallaan.

Valkama uskoo, että kaksi vahvaa puoluetta pystyy luotsaamaan kuntaa eteenpäin hyvässä yhteishengessä. Tilannetta helpottanee yhteinen toive siitä, että Uurainen pysyisi liittoutumattomana.

– Suuri osa ehdokkaista liputtaa itsenäisyyden puolesta.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Uuraisista (Seitsemän uutiset 29.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.