Kuninkuusravien avausmatkoilla yllätysvoittajat

Kuninkuusravien toiseen päivään lähdetään Saaga S:n ja Hullumiehen johdolla, mutta mitään ei ratkennut avauspäivänä.

Sekä kuninkuus- että kuningatarkilpailussa ajetaan kahden päivän aikana kolme osalähtöä: lauantaina 2 100 ja sunnuntaina 1 609 ja 3 100 metriä. Kolmen matkan yhteisaika ratkaisee ravikuningattaren ja -kuninkaan, joten pääpaino on pitkässä päätösmatkassa.

Kuningatarkilvan avausmatkalla odotettiin Vislakan tarraavan seppeleeseen ikävästä 12-radasta huolimatta, ja osakkeet nousivat entisestään sen kierrettyä puolimatkassa keulaan. Lopussa suosikki taipui kuitenkin neljänneksi.

- Mika Forssin mukaan Vislakka oli yksinkertaisesti tukkoinen. Se olisi mennyt kuulemma samaa vauhtia vaikka koko päivän, muttei saanut vaan parempaa itsestään irti, valmentaja Tomi Saarinen kertoi.

- Sunnuntaiksi se parantaa saatuaan startin alle. Pitkälle matkalle pitää riisua myös varusteita, Saarinen suunnitteli.

Saaga S kiri Vislakan takaa voittoon, muttei saanut mitään ilmaiseksi. Se kiersi alkumatkan kolmatta rataa ennen kuin pääsi toisessa kaarteessa keulaan ja sittemmin Vislakan peesiin.

Vielä esittelyn jälkeen Saaga S näytti tahmealta, mutta menovaihde löytyi starttiin. Tällä kertaa kengät jalassa toisin kuin pari kuukautta sitten Mikkelissä, missä kenkien riisuminen sytytti Saaga S:n uran tähän asti parhaaseen esitykseen.

- Todennäköisesti kenkiä ei riisuta sunnuntainakaan. Turha riskeerata mitään, kun hevonen meni näin hyvin kengät jalassakin, taipalsaarelainen omistajavalmentaja Ilkka Pyysalo perusteli.

Voittajaa ohjasti Matti Nisonen. Hän sai ajettua eroa ennakolta pahimpaan vastustajaan Vislakkaan 1,2 sekuntia. Yllätyskakkoseksi spurtannut ensikertalainen Mokomani lähtee kakkospäivään 0,4 ja kolmonen Vaiva 1,0 sekuntia Saaga S:n takaa. Topin Musta pilasi pelinsä hylkäykseen pitkästä laukasta.

Köppinen ja Virijori Hullumiehen kannoilla

Oriiden puolella saman kohtalon koki Rapin Aatos. Starttiraketti Bokerin lähtölaukka tasoitti Seppo Sarkolan Hullumiehen tietä ensin keulaan ja siitä voittoon. Se tuli yllätyksenä valmentajallekin.

- Vartoin suosikkeja ja olisin antanut keulat pois, jos joku niistä olisi tullut rinnalle, mutta kun ketään ei kuulunut ja sain vetää alun hiljaa, päätin ajaa keulasta, Seppo Sarkola kommentoi.

Kokonaiskilvan suosikeista Köppinen ja Virijori kirivät muille totosijoille ja lähtevät kakkospäivään vain 0,1 sekuntia Hullumiestä perässä. Myöskään neljänneksi noussut Vieskerin Valo ei ole menettänyt millään lailla peliään. Se on kärkeä vain 0,7 sekuntia jäljessä.

Hullumiehellä on sunnuntain maililla mainio nelosrata, mutta keulaan ohi sisäradan Camrin ei ole helppo päästä. Pitkälle päätösmatkalle lähtevät edelleen suosikkeina Köppinen ja Vieskerin Valo.

Kuten nimestä voi päätellä, Hullumies on syntynyt Huittisissa, missä sen on kasvattanut Esa Lähdekorpi.

Porin kuninkuusravien avauspäivää todisti 15 400 katsojaa. Kuninkuusravien projektijohtaja Janne Ojanen vakuutti olevansa siihen tyytyväinen, vaikka aikaisempina vuosina on ilmoitettu selvästi suurempia lukuja.

- Tämä luku on todellinen eikä siinä ole yhtään ilmaa, Ojanen painotti.

Lue myös:

    Uusimmat