Kuningatar Elisabet antoi Camillalle aikoinaan erityisen lahjan – osoitti vankkumattoman arvostuksensa poikansa Charlesin kohupuolisoa kohtaan

4:24
Kuningatar Elisabet piti harvinaisen vakavan puheen kansalaisilleen

Kuningatar Elisabet pitää nykyään herttuatar Camillaa suuressa arvossa, poikansa toisen vaimon historiasta huolimatta.

Kuningatar Elisabet antoi poikansa prinssi Charlesin vaimolle herttuatar Camillalle aikoinaan lahjan, mikä kuninkaallisasiantuntija Richard Fitzwilliamsin mukaan on erittäin suuri osoitus siitä, kuinka paljon Elisabet arvostaa tällä hetkellä Camillaa. Kuningatar Elisabet myönsi Camillalle Royal Victorian Order -ritarikunnan korkeimman tunnustuksen, Dame Grand Cross -arvomerkin. 

– Se on kunniamerkki, joka osoittaa, kuinka paljon kuningatar kunnioittaa Camillaa. Hän on myös suosittu maassa sillä hänen on tajuttu tekevät hyvää työtä. Se, mitä hän tekee hyväntekeväisyysjärjestöille, olivat ne sitten hyväksikäytön uhrien puolestapuhujia tai niiden, jotka kärsivät osteoporoosista, luo edelleen hyväntahtoisuutta, Fitzwilliams arvioi. 

– Lisäksi, hän tekee Charlesin onnelliseksi, he kaksi ovat aina olleet erottamattomia. 

Kuningatar myönsi Camilallle kunniamerkin vuonna 2012, Camillan ja Charlesin seitsemännen hääpäivän tienoilla. Royal Victorian Order -ritarikunta perustettiin 1800-luvulla kunnioittamaan niitä, jotka ovat suoriutuneet erityisen hyvin tekemällään työllä.

Herttuatar Camilla on prinssi Charlesin toinen vaimo. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2005. Herttuaparin historia on hyvin värikäs, sillä he tapailivat toisiaan ollessaan nuoria. Prinssi Charles kuitenkin meni naimisiin prinsessa Dianan kanssa vuonna 1981 ja Camilla puolestaan ensimmäisen aviomiehensä Andrew Parker Bowlesin kanssa vuonna 1973. 

Charles ja Camilla päätyivät kuitenkin salasuhteeseen ollessaan kumpikin vielä tahoillaan naimisissa. Menneinä vuosina Camillan luonnehdittiin olleen Britannian vihatuin nainen, sillä 1990-luvulla Camillaa syyllistettiin Dianan ja Charlesin avioerosta. 

Diana puhui Camillasta julkisuudessa pisteliäästi kutsuen tätä muun muassa "avioliittonsa kolmanneksi henkilöksi" ja "rottweileriksi".

– Kun hän kerran saa jonkun hampaisiinsa, hän ei päästä enää irti, Dianan kerrotaan perustelleen rottweiler-vertaustaan.

Myös kuningatar Elisabetin on kerrottu luonnehtineen Camillaa "ilkeäksi naiseksi" ja sanoneen aikoinaan Charlesille, ettei tämän tulisi olla missään tekemisissä Camillan kanssa. Näin ollen kuningattarelle Charlesin suhde Camillaan ei ollut helppo pala purtavaksi. Vuonna 2000 kuningatar jopa kieltäytyi osallistumasta poikansa 50-vuotispäiville, mikäli Camilla on paikalla.

Camilla on kuitenkin pikkuhiljaa vakiinnuttanut asemansa brittihovissa sekä hänen välinsä kuninkaallisen perheen jäseniin ovat selkeästi lämmenneet. Samana vuonna, kun Elisabet myönsi Camillalle ritarikuntansa korkeimman arvomerkin, istui Camilla Elisabetin vieressä hevosvaunuissa tämän timanttiriemujuhlassa, minkä katsottiin olevan suuri harppaus kaksikon merkittävästi lähentyneessä suhteessa.

Kun Charlesista tulee jonain päivänä kuningas, ei Camillan titteli tule kuitenkaan olemaan kuningatarpuoliso, joka tulee puolestaan olemaan Charlesin pojan puolison herttuatar Catherinen titteli jonain päivänä Williamin noustessa valtaistuimelle. Camilla tullaan sen sijaan tuntemaan prinsessapuolisona – kunnioituksesta Dianaa kohtaan.

Lähde: Express

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja