Kun mies haluaa seksiä, mutta ei vaivaudu viettelemään – mikä ratkaisuksi?

Journalisti Rowan Pelling ruotii yhtä parisuhteen ikuisuuskysymyksistä: miksi naisen olisi oltava aina valmis seksiin, jos mies ei viitsi käyttää aikaa vaimonsa hurmaamiseen?

Journalisti Rowan Pelling vastaa kolumnissaan lukijoiden seksiaiheisiin kysymyksiin Daily Mailin nettisivuilla. Millaiset neuvot hän antaa naiselle, jonka aviomies haluaa seksiä, muttei halua nähdä vaivaa vietelläkseen vaimoaan?

"Aviomieheni ja minä olemme olleet yhdessä 16 vuotta, meillä on kaksi kaunista lasta ja elämä, joka on monella tapaa hyvin. Olemme kuitenkin jo vuosia kiistelleet samasta seksiin liittyvästä asiasta. Hän sanoo aina, että meidän tulisi harrastaa enemmän seksiä. Se tuntuu olevan hänen vastauksensa kaikkeen. Kysyessäni, miksi hän on äreä, hänen vakituinen vastauksensa on, ettemme rakastele tarpeeksi usein – vaikka teemme sitä ainakin kahdesti kuussa (mutta silloin hän valittaa, että teen sen vain vastahakoisesti).

Totuus on, etten ole halukas käyttäytymään seksipedon tavoin, kun asun hapannaaman kanssa, joka ei vaivaudu laittamaan tikkua ristiin vietelläkseen minut. Tarvitsen enemmän päästäkseni sopivaan tunnelmaan, mutta hän ei koskaan edes yritä ymmärtää, mikä saisi minut halukkaammaksi."

Sinun mielestäsi miehesi on siis ahne ja hänestä sinä olet vastahakoinen, niinkö? Tervetuloa monien tuhansien pariskuntien joukkoon! Tämä on varmasti avioelämän tyypillisin ja useimmin käyty kiista. Otin kysymyksesi puheeksi, kun tapasin ystäväni viikonloppuna (no, jostainhan meidän oli puhuttava lasten syödessä pizzaa). Pöytäseurueen miehiltä herui sympatiaa miehellesi ja vastaavasti naiset tunsivat solidaarisuutta sinua kohtaan.

Miehet väittivät, että heidän pahantuulisuutensa sulaisi pois, jos heidän vaimonsa rakastelisivat samanlaisella antaumuksella, kuin he olivat suhteen alussa tehneet. samalla naiset sanoivat, että olisivat varmasti halukkaampia petipuuhiin, jos miehet liehittelisivät heitä samaan tapaan kuin suhteen alussa. Miehet eivät myöskään tuntuneet käsittävän miten pitkät päivät työnteon ja lastenhoidon parissa väsyttävät vaimot totaalisesti. Molemmat osapuolet sanoivat kärsivänsä vääryyttä ja tässä, tottakai, piilee itse ongelma.

"Luulisi naisen olevan onnellinen, ettei mies halaja vieraisiin"


Tehdäksenne muutoksen teidän molempien on tunnustettava toisen purnauksen aiheet oikeutetuiksi. Voisiko olla mahdollista, että miehesi tuntee joskus olonsa lannistuneeksi, koska toisinaan työnnät hänet pois luotasi, kun hän haluaisi rakastella kanssasi?

Ei tarvitse olla psykologi tietääkseen, että keskiverto mies, jolla on kohtalaisen reippaat seksivietit saattaa tuntea itsensä yhteistyöhaluttomaksi, jos hänet torjutaan usein. Tyydyttämättömät halut tekevät kaikista kärttyisiä, oli kyseessä sitten mies tai nainen.

Eräs tuntemani mies erosi puolisostaan juuri tämän saman ongelman takia. Hän sanoi: "Kaikki ymmärtävät sen tunteen, kun nälkäisenä verensokeri laskee ja alat tulla vihaiseksi. Minusta tuntui juuri siltä, kun en ollut harrastanut seksiä. Kukaan ei sano nälkäiselle tyypille, että hänen pitäisi tulla toimeen ilman ruokaa, mutta monet tuntuvat ajattelevan, että seksinnälkäisen miehen tulisi pärjätä ilman seksiä."

Ystäväni mies kertoi: "Kuulet usein naisten sanovan 'voi, hän ei ole kiinnostunut romantiikasta, vaan janoaa vain seksiä' – monen miehen tiedän kuitenkin haluavan seksiä vaimonsa kanssa, koska se on heidän tapa olla romanttinen ja sanoa 'rakastan sinua'. Miksi jotkut naiset ovat niin onnettomia, kun heidän rakkaansa haluavat edelleen rakastella heidän kanssaan? Luulisi heidän olevan onnellisia, ettei miehet karkaa sihteerinsä mukaan!"

Hyvä seksi piristää molempia


Naisten näkökulma asiasta on yhtä pätevä. Monet tuntemistani naisista ovat pitkäaikaisissa suhteissa, tekevät töitä, hoitavat lapsia ja kotitöitä. He tuntevat itsensä päivän päätteeksi usein niin kuolemanväsyneiksi, etteivät he jaksa innostua enää seksistä.

Naisista oli myös miesväkeä vaikeampaa vaihtaa mielialaa kodin hengettärestä eroottiseksi. Eräs ystäväni kertoi: "Mieheni saattaa sulkea telkkarin illan päätteeksi ja olla yhtäkkiä halukkaalla tuulella. Minä tarvitsen enemmän johdantoa: haluaisin nauttia lasin viiniä ja varata aikaa suuteluun, jutteluun ja halailuun ennen kuin siirrymme makuuhuoneeseen. Olkoon vaan, että olemme olleet yhdessä 20 vuotta, mutta miellän sen silti vietteleväksi – ja haluan hänen kertovan minulle olevani kaunis."

Suurin osa naisista, joiden kanssa juttelin, kokivat pienet eleet – kohteliaisuudet ja hellän silittelyn – tärkeämmiksi kuin vaikkapa kukilla muistamisen tai ulkona syömisen. Eräs 12 vuotta naimisissa ollut nainen sanoi: "Minusta tärkeintä on pitkä katsekontakti, jolloin tunnen miehen todella katsovan minua, ei vain odottavan seksiä – mutta on turhauttavaa huomata, miten vaikealta hänestä tuntuu tuijottaa minua silmiin!"

Toinen asia, joka tuntui jakavan sukupuolten mielipiteet, olivat miesten odotukset siitä, että seksi elävöittäisi heitä ja naisten tunne siitä, että seksi on yksi askare muiden joukossa. Suurin osa naisista kuitenkin oli samaa mieltä siitä, että hyvä seksi piristi myös heitä.

Kukaan ei ehdota, että muuttuisit antautuvaksi vaimoksi, joka tarjoaa seksiä tarjottimella, olit itse sillä tuulella tai et. Mutta mitä jos tarjoaisit aviomiehellesi aselevon: enemmän innostusta seksiin sinulta – vastineeksi siitä, että saat enemmän tunteellista huomaavaisuutta häneltä? On kuitenkin vain yksi tapa testata miehesi väitettä siitä, että hän olisi paremmalla tuulella, jos rakastelisitte useammin.

Jos lisääntynyt eroottinen aktiivisuus ei paranna hänen mielialaansa, sinulla on silti vielä yksi ase arsenaalissasi: voit aina mennä seksilakkoon.

Lue lisää:


Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja