Mainos

Kummina saa monin verroin takaisin

Virpi Panula on yksi Suomen World Visionin kummeista. Lue, miksi hän haluaa auttaa!

Virpi Panula on Taipalsaarella asuva perhekotiyrittäjä ja sosiaalityöntekijä. Hänellä on kolmen biologisen lapsen lisäksi neljä sijaislasta. Virpi on ollut World Vision -kummi yli 12 vuotta.

Hänellä on kummityttö Nelly Keniassa ja lisäksi hän on yhdessä kahden ystävänsä kanssa ugandalaisen pojan kummi.

Miksi päätit ryhtyä kummiksi?

Minulla oli tuolloin pienet, 3- ja 1-vuotiaat lapset, ja tunsin tarvetta antaa omastani niille, joiden asiat eivät ole yhtä hyvin. Suomen World Visionista löysin kanavan osallistua globaaliin auttamiseen. Kummiuden avulla olen halunnut opettaa lapsilleni tasavertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja sosiaalisen vastuun teemoja. Kummius on oivallinen tapa kertoa heille, miten erilaista jonkun toisen lapsen elämä voi olla.

Mitä kummius merkitsee sinulle?

Olen aina ajatellut, että ihminen voi paremmin, kun hän jakaa omastaan ja ajattelee myös muita kuin aivan lähipiiriään. Kummina voin olla tasaamassa maailman resurssien epätasaista jakautumista. Panokseni tuntuu kovin pieneltä, mutta sen avulla olen muuttamassa lasten elämää hyvään suuntaan – ja se ei lopulta ole suinkaan pientä!

Miksi valitsit juuri kummiuden auttamistavaksi?

World Vision järjestönä innosti minua – sen arvot ja toiminta saavat aikaan muutosta. Kummiuden kautta pääsen lähelle yksilön ja häntä ympäröivän yhteisön elämää. Kirjeiden kautta minä voin jakaa jotakin omasta elämästäni kummilapselleni ja hän puolestaan omasta elämästään minulle.

Mikä on saanut sinut tukemaan kummilapsia yli 10 vuotta?

Saan säännöllisesti raportit, jotka osoittavat minulle, että ohjelma-alueen ihmiset saavat monenlaista materiaalista ja henkistä tukea. Olen ollut mukana kaikki nämä vuodet, koska ihmisten hätä ei ole loppunut maailmasta. En koe menettäväni antaessani, vaan päinvastoin saavani monin verroin takaisin.

Mitä kummius on sinulle antanut?

Kävin viime syksynä opintomatkalla Keniassa, tapasin kummilapseni ja tutustuin kehitysyhteistyöhön. Siellä minuun teki valtavan vaikutuksen se, miten näkemäni ihmiset tunsivat oman arvonsa. Samalla he ottavat toisen ihmisen huomioon ja kunnioittavat tätä. Tämä havainto vahvisti haluani tehdä vielä enemmän. Tukemissamme ihmisissä on potentiaalia moneen, kun he vain saavat työkaluja ja tukea!

Mitä kummilapsen tapaaminen sinulle merkitsi?

Sain kokea sellaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, että en osannut varautua siihen etukäteen. Kummilapsen tapaaminen oli herkkä hetki – oli ihmeellistä nähdä lapsi, jota olin monta vuotta tukenut, ja nähdä se arvostus, mitä hän tunsi minua kohtaan. Olin kiitollinen, että saan olla mukana niin arvokkaassa työssä.

Katso video toisen kummin, Salla Konstin, kokemuksista kahden tytön kummiudesta:

Lue myös:


Artikkelin tarjoaa: Suomen World Vision

Kuvat: Suomen World Vision ja Minna Annola

Video: Suomen World Vision

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja