Kultainen maali jää historiaan

Lauantaina kokoontunut kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sääntökomitea päätti luopua ns. kultaisesta maalista, joka ratkaisi ottelun tasatilanteessa jatkoajalla.

Jatkossa 30 minuutin pituinen jatkoaika pelataan aina loppuun asti, vaikka toinen joukkueista onnistuisi maalinteossa. Jos paremmuutta ei jatkoajalla onnistuta ratkaisemaan, vuorossa on rangaistuspotkukilpailu. Päätökset astuvat voimaan kesän EM-kisojen jälkeen.

Ensi kesän EM-lopputurnauksessa sovelletaan vielä ns. "hopeisen maalin" sääntöä, joka on käytössä myös tämän kauden mestarien liigan, Uefa-cupin ja kansallisten mestaruussarjojen otteluissa. Pudotusottelujen varsinaisen peliajan jälkeen pelataan 15 minuutin jatkoaika kokonaisena. Jos voittaja ei ole siihen mennessä selvinnyt, pelataan toinen 15 minuutin jatkoaika. Jos paremmuutta ei ole saatu senkään päätyttyä ratkaistuksi, vuorossa on rangaistuspotkukilpailu.

Lauantain kokous päätti myös kieltää radioyhteyden pelaajien ja valmentajan välillä sekä Kamerunin joukkueen käyttämät yksiosaiset peliasut. Tekonurmen sallimisesta saadaan jatkossa päättää kilpailukohtaisesti.

Fifan hallitus hyväksyi myös päätöksen, jonka perusteella maalin jälkeisessä juhlinnassa pelipaitansa riisuva pelaaja saa automaattisesti varoituksen. Puoliajan venyttämistä 15 minuutista 20:een Fifan hallituksen jäsenet eivät kuitenkaan kannattaneet.

(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja