Kuka korvaa myrskyvahinkosi: sulaneet pakasteet, sähkön puutteen ja kaatuneet puut?

Suomea viime päivinä riepotellut myrsky on aiheuttanut paljon vahinkoa. Kotivakuutuksesta korvataan myrskyn irtaimistolle ja rakennukselle aiheuttamia vahinkoja. Lisäksi korvataan piha-alueen vahinkoja, jos se kuuluu valitun vakuutusturvan piiriin.

- Kallistuneiden puiden poisto korvataan, mikäli puut saattavat aiheuttaa lisävahinkoa. Omin päin ei raivaustöitä kannata tehdä, jos ei ole asiaan riittävää ammattitaitoa. Jännittyneiden ja kallistuneiden puiden raivaus voi olla hengenvaarallista. On syytä odottaa pelastuslaitoksen tai metsureiden apua, Finanssialan Keskusliiton johtava asiantuntija Petri Mero toteaa.

Laaja kotivakuutus korvaa pakasteita pitkän sähkökatkon aikana. Työtehoseuran mittausten mukaan monet elintarvikkeet säilyvät pakastimessa pitkään käyttökelpoisina sähkökatkon yllättäessä. Pakasteiden sulaminen -18 asteen normaalista pakastinlämpötilasta nolla-asteiseksi vie jopa useita vuorokausia.

Kotitalouksista vain noin 80 prosentilla on kotivakuutus.

Sähkönjakelun katkoksen korvausvastuu on sähköyhtiöillä.

Myrskyissä laaja autovakuutus korvaa autoille aiheutuneita vahinkoja ja vastaavasti laaja venevakuutus venevahinkoja. Laaja autovakuutus eli kasko on noin 60 prosentilla autokannasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja