Kuivaustapa, joka vahingoittaa hiuksia peruuttamattomasti – älä vaan tee näin!

Jos olet tähän asti kuvitellut, että hiusten hankaaminen pyyhkeellä on hyvä idea, olet ollut väärässä. Tämä monien käyttämä kuivausmenetelmä voi vahingoittaa hiuksiasi peruuttamattomalla tavalla. 

Hormonaaliset muutokset, stressi ja perinnöllisyys ovat yleisimmät syyt hiusten lähtöön, mutta usko tai älä, myös hiusten kuivaaminen voi olla ratkaiseva tekijä hiusten hyvinvoinnille.

Varsinkin miehet kuivaavat hiuksiaan voimakkaasti, mikä saa hiukset katkeilemaan ja jopa irtoamaan. Voimankäyttöä kannattaa siis rajoittaa ja kuivata hiukset muilla konstein. 

Painele ja puristele hankaamisen sijaan

Hiukset koostuvat kolmesta kerroksesta, jotka yhdessä tekevät niistä uskomattoman vahvat. Märät hiukset ovat kuitenkin huomattavasti hauraampia ja vähemmän elastisempia kuin kuivat hiukset. Tämä johtuu siitä, että kastuessaan hius turpoaa ja nousee aavistuksen päänahasta ylöspäin. 

Edellä mainituista syistä johtuen märät hiukset ovat erityisen alttiita kosketukselle, kuten hiusten kuivaamiselle. Kun hiusta rasitetaan tiettyyn rajaan asti, se alkaa heikentyä ja voi jopa irrota kokonaan. Ja sitä sinä et taatusti halua. 

Hiusten kuivaamista pyyhkeellä ei kuitenkaan tarvitse lopettaa tai pelätä. Vahinkoja voi nimittäin ehkäistä helposti muuttamalla tapaa, jolla käytät pyyhettä. Hankaamisen sijaan painele ja puristele märät hiukset hellävaroen kuivaksi. 

Video: Tiedätkö, kuinka usein hiukset tulisi oikein pestä? Katso vastaus videolta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lähde: Huffingtonpost 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja