Mainos

Kuinka muutun positiiviseksi ihmiseksi?

Kognitiivinen hypnoterapeutti Trevor Silvester kertoo, mistä koostuu onnellisen elämän aakkoset.

Silvester kertoo Daily Mailissa, että yhden tai kahden vinkin kokeileminen kerran päivässä kahden viikon ajan muuttaa asenteen positiiviseksi. Lue onnivinkit alta!

Yksinkertaiset ilot

Kun totumme johonkin, emme enää kiinnitä huomiota siihen. Suklaapatukan ensimmäinen pala maistuu ihanalta, mutta loppupatukan katoamista kitusiin tuskin huomaa?

Ala huomioida pikkuasioita, joista saat iloa. Näin positiivinen kokemus voimistuu, ja voit keskittyä iloisiin tuntemuksiisi.

Satunnainen ystävällisyys

Psykologit ovat havainneet, että muiden auttaminen nostaa surullisimmankin henkilön hetkeksi epätoivon syövereistä.

Ihminen on sosiaalinen olento, joten hormonimme palkitsevat kiltteyden muita kohtaan. Päivittäisessä kaaoksessa kiltteys usein unohtuu, mutta pienikin ystävällinen ele antaa hyvän olon tuntikausiksi.

Laske savupiippuja

On hankalaa olla surumielinen, jos katselee ylös. Kuulostaa kummalliselta, mutta toimii! Älä kuitenkaan kuikuile taivaalle keskellä rakennustyömaata, mutta anna itsellesi lupa katsella taivaalle ollessasi kävelyllä keskustassa.

Kolme lahjaa

Kun olet menossa nukkumaan, muistele tätä päivää ja palauta mieleesi kolme pientä asiaa, jotka sait tänään kokea. Älä vaadi suuria ihmeitä - linnunlaulu tai tekstari ystävältä kelpaavat hyvin. Tutkimusten mukaan tämä kikka toimii masennuksen hoitona tehokkaammin kuin lääkkeet!

Muistelemisen jälkeen kirjoita asiat ylös. Tämä virittää aivosi etsimään positiivisia asioita päivästäsi, sillä tiedät, että kirjoitat niitä ylös illalla. Kääntymällä kohti positiivisia tapahtumia vähennät surujesi saamaa huomiota.

Tee se tänään!

Viivyttely vähentää hyvänolontunnetta. Toimiminen antaa hallinnantunteen, jota jokainen kaipaa elämässään. Jos kontrolloit elämääsi, voit suhtautua siihen positiivisesti. Älä lykkää pikkujuttuja! Ainaisen "ihan kohta" -mutinan sijaan totea, että hoidan homman heti.

Jaa hymy

Ilo heijastuu takaisin. Hymy soi syntyä vitsistä tai hyvästä olosta, ja sen levittäminen helppoa. Silti harva huomaa jakaa virnistyksiä.

Tutkijat ovat havainneet, että ilmeemme vaikuttavat olotilaamme. Hymyily vahvistaa onnentunnetta silloinkin, jos vedät sen naamallesi väkipakolla. Virnistyksen jakaminen tekee vaikutuksesta voimakkaamman.

Kolme kiitosta

Etsi kolme tilannetta, joissa voit kiittää. Kiitoksen esittäminen kassaneidillekin kelpaa, mutta vielä parempia ovat tilanteet, joissa voit todella ilmaista kiitollisuutesi.

Ota hetki aikaa, hae katsekontakti ja kiitä. Tätä kutsutaan positiiviseksi hyväilyksi, joita on mukva saada ja antaa.

Positiivinen kuluttaminen

Shoppailuterapiaa harjoitetaan usein, mutta usein siitä on vain lyhytaikaista apua. Kun seuraavan kerran etsit lahjaa ystävällesi, osta tavaran sijaan kokemus. Lahja kuluu loppuun, mutta muisto on ikuinen.

Anna saamatta

Aikaa, rahaa, huomiota - anna mitä vain. Huomaat, miten hyvän olon saat, kun etsit tilaisuuksia antaa odottamatta vastapalveluksia. "Lahjominen" muokkaa muiden käsitystä sinusta, ja saat lisäksi hyvän mielen. Vapaaehtoistyöllä on todistetusti hyvinvointia edistäviä vaikutuksia.

Anna itsellesi aikaa

Usein meillä on liian kiire huolehtia itsestämme. Omiin mielenkiinnonkohteisiin keskittyminen kuitenkin antaa energiaa.

Varaa itsellesi joka viikosta ainakin 30 minuuttia, jolloin leikit teini-ikäistä: vain sinun toiveillasi ja haluillasi on merkitystä. Liiallinen nautiskelu vähentää onnentunnetta, mutta tasapainoinen nautinto on tärkeä osa onnellista elämää.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.