Kuinka monta vuotta jaksaisit odottaa kosintaa ja kihloja? Raati vastaa: "Jos siinä ajassa ei tiedä, haluaako olla loppuelämän yhdessä, niin ei tiedä koskaan"

Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla – mutta mitä morsian vastasi? 7:05
Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla – mutta mitä morsian vastasi? ”Kyllä jännitti kovasti”

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Naiset sanovat, että jos mies ei kihlaa tietyssä ajassa, hän ei tule ikinä näin tekemään. Heidän mukaansa mies odottaa parempaa, jonka kanssa sitten usein rynnistääkin heti naimisiin ja lapsentekoon. Onko asia todella näin? Miten pitkään sinä odottaisit kihloja?" kysyy nimimerkki 7 vuotta odottanut turhaan?.

Näin raati vastasi

"5 vuotta."
– 21, parisuhteessa

"2–3 vuotta."
– 24, parisuhteessa

"Odottaisin 4 vuotta. Jos siinä ajassa ei tiedä, haluaako olla loppuelämän yhdessä, niin ei tiedä koskaan."
– 29, naimisissa

"En ole ikinä kuullutkaan tällaisesta väitteestä. Mies kysyy kihloihin, kun hänestä tuntuu oikealta, siihen ei ole mitään hoppua. Jonkun tietyn ajan laittaminen tuntuisi vähän hassulta."
– 18, parisuhteessa

"Naisten väite pitää paikkansa. Turha odottaa kihloja, tai mitään muutakaan, hänen kanssaan. Pari vuotta minä odottaisin. Jos on oikeasti rakastunut ja näkee teillä yhteisen tulevaisuuden, niin silloin haluaa sitoutua toiseen ihmiseen täysillä."
– 37, sinkku

"Mielestäni asia ei ole näin, ehkä hän tarvitsee rohkeutta tai pientä tuuppausta oikeaan suuntaan. Tai herra on vaan tyhmä, eikä tajua? Kosi sinä häntä?"
– 33, parisuhteessa

"Jos kihlat ovat miehen vastuulla, eivätkä yhteinen halu sitoutua, on koko suhde epätasa-arvoinen, holhooja-holhottava-suhde. Kihloja ei täydy odotella, vaan sitoutumisesta täytyy keskustella päivittäin. Olla kartalla yhdessä."
– 46 , leski (8v, 2kk, 3vkoa, 1pv)

"Miehenä sanoisin, että puoli vuotta on hyvä odottaa, mutta jos ei vuoden jälkeen kosi, kannattaa itsekin katsella jo sivuille."
– 55, nainut

"En ole kuullut tällaisesta. Itse en koe haluavani naimisiin, joten en kihlausta odotakaan. Ehkä miehesi ei näe naimisiinmenoa niin tärkeänä, vaan ajattelee suhteenne olevan täydellinen juuri nyt, juuri sellaisena kuin se on."
– 28, parisuhteessa

"Itse odottaisin ihan rauhassa kihlautumista, jos mies on asian kanssa rento, niin olisin minäkin. Ja mitä turhia odottelemaan, jos asia on ollut mielessä: voivat naisetkin kysyä, että hei, mennäänkö naimisiin?"
– 20, tapailee

"Herää kysymys, oletko miehen kanssa miehen itsensä takia, vai sormuksen?  Ehkä mies kokee, että suhde ei ole niin vakaalla pohjalla, että kannattaa alkaa katselemaan sormuksia. Miksi painostaa miestä, voithan itsekin kihlata ja kosia."
– 35,  parisuhteessa

"Miehellä on ongelma. Kannattaa muistaa arvostaa itseään ensisijaisesti. Jos todella on odottanut pitkään, niin lienee oikeutettua laittaa mies niin sanotusti seinää vasten ja kysyä suoraan. Jos yhä jahkailee, niin siinä lienee sinulle vastaus. Tsemppiä. Meillä on vain yksi elämä!"
– 43, parisuhteessa.

"Sanoisin, että kyllä mies seitsemässä vuodessa kosii, jos on kosiakseen. Pitkässä parisuhteessa osapuolet kyllä varmasti tietävät, että mitä tulevaisuudelta halutaan. Itse odottaisin noin viisi vuotta. Jos ei kosimista vieläkään näy, toisin sitä hienovaraisesti esiin."
– 22, parisuhteessa

"Mies kosii, tai on kosimatta. Mieti, mitä itse haluat. Rakkautta, vai rakkautta, turvallisuutta ja kenties jotain muuta? Tyydytkö 'pelkkään' rakkauteen, vai haluatko, tarvitsetko muutakin? Oletko ilmaissut miehelle tarpeesi?"
– 34, parisuhteessa

"Yhteisesti päätettiin kihloista. Mies toki sitä ehdotteli ensin. Kosintoja ei ollut, enkä kyllä sitä odottanutkaan. Kihlat ostettiin puoli vuotta seurustelun aloituksesta, ja tahdon sanottiin vuoden kuluttua. Nyt onnellisesti 10 vuotta naimisissa."
– 28, avioliitossa

"Olisi ehkä aihetta jutella kumppanin kanssa. Saattaa olla, ettei miehellä ole tietoa toiveistasi ja unelmistasi. Nykyään suurin osa pareista taitaa kuitenkin keskenään sopia kihlauksesta sen sijaan, että mies yllättää naisen."
– 37, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat