Ethän säilytä pyyhkeitä kylpyhuoneessa? Se ei kannata

Pyyhkeitä ei pitäisi koskaan säilyttää pysyvästi kylpyhuoneissa, jos haluaa kuivata itsensä puhtaaseen ja raikkaaseen pyyhkeeseen.

Monet säilyttävät kylpyhuoneessa pyyhkeitä, sillä onhan se kaikista kätevin ja järkevin paikka: pyyhkeet ovat lähellä siellä, missä niitä tarvitaankin. Pyyhkeiden ja muiden liinavaatteiden säilyttäminen kylppärissä voi kuitenkin olla suuri virhe.

Kylpyhuoneissa liinavaatteet nimittäin kärsivät kosteudesta ja lämmöstä, jonka takia ne ummehtuvat helpommin.

Pahimmassa tapauksessa liinavaatteissa voi alkaa jopa levitä home. Home on erittäin vaikea saada pois pyyhkeistä ja vaatteista, ja se saa kankaan haisemaan hyvin pahalta.

Pyyhkeet, kylpytakit ja muut liinavaatteet kannattakin säilyttää mieluummin aivan toisessa huoneessa, ja hakea sieltä aina ennen suihkuun menoa. Käytettyjä, kosteita pyyhkeitä ei koskaan saisi jättää lattialle myttyyn, vaan ne tulisi heti laittaa kuivumaan. Tuulettimet ovat myös hyvä apu kuivatuksessa.

Kylpyhuoneessa ei saisi säilyttää myöskään lääkkeitä, kosmetiikkaa, koruja, hajuvettä eikä partahöyliä, sillä kylppärin kostealla ja lämpimällä ilmalla on myös niihin negatiivinen vaikutus.

Myös kirjat, lehdet sekä elektroniikka, joka ei kestä vettä, kannattaa siirtää mieluummin johonkin toiseen huoneeseen.

***

2:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja