Kuinka monta kertaa kertakäyttöhöylää voi käyttää? Kiinnitä huomio näihin seikkoihin

0:17

Sääret paljastava hellesää saa monet naiset ajamaan karvojaan tihentyvällä tahdilla. Koska harva käyttää kertakäyttöhöyläksi tituleerattua ajeluvälinettä vain kerran, herää kysymys, kuinka usein se pitäisi todella vaihtaa?

Käyttökertojen laskemisen sijaan tarkkaavaisuus kannattaa suunnata höylän kuntoon. Jos se näyttää tylsistyneeltä, ruostuneelta tai likaiselta, tulisi tuote heittää roskiin, kertoo Gillette-brändi.

Tavallisesti tämä tarkoittaa Gilleten mukaan, että höylä tulisi vaihtaa 5–10 käyttökerran jälkeen.

Käytetty höylä kerää itseensä bakteereja

Vaikka käytetyssä höylässä ei näkyisi selviä likaantumisen tai tylsymisen merkkejä, ei sellaisella kannata ihokarvojaan ajella viikkoja ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

– Naisten pitäisi heittää höylänsä menemään muutaman käyttökerran jälkeen, sillä höylä on kerännyt itseensä bakteereja, sanoo Refinery29-sivuston haastattelema ihotautilääkäri Whitney Bowe.

Likainen höylä levittää bakteereja

On hyvä muistaa, että mitä useammin höylällä karvansa ajelee, sitä nopeammin se tylsistyy ja sitä enemmän se kerää itseensä bakteereja.

Epähygieeninen höylä voi aiheuttaa ikäviä punaisia nyppylöitä iholle, mutta myös aiheuttaa tulehduksia levittäessään bakteereja haavoittuneen ihon alle. Erityisesti alapään ajelu kasvattaa riskiä infektioihin ja jopa sukupuolitauteihin jo sinällään, saati likaisella höylällä tehtynä.

Jotta höylä kestäisi puhtaana ja terävänä pidempään, kannattaa se puhdistaa käytön jälkeen ja laittaa kuivaan paikkaan seuraavaa ajelukertaa odottamaan.

***

0:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja