Kryptoalusta oli iskeä kyntensä asiakkaansa satojen miljoonien jättitiliin – kunnes some puuttui peliin

Kryptovaluuttojen lainaamiseen erikoistunut alusta Solend on aiheuttanut hälyä suunnitelmalla, jonka avulla alusta olisi voinut iskeä kyntensä alustan suurimpaan tiliin.

Ratkaisulla pyrittiin hillitsemään ”kryptotalven” aiheuttamaa iskua alustalle.

Jopa 97,5 prosenttia alustan käyttäjistä äänesti ehdotuksen puolesta, jonka mukaan Solend olisi voinut likvidoida valastilin omaisuutta.

Tämä kuitenkin herätti huomattavaa kohua sosiaalisessa mediassa, ja myöhemmin järjestetty äänestys esti suunnitelman, The Register kirjoittaa.

Solendin kautta on mahdollista antaa ja ottaa lainaa solana-kryptovaluuttaa vastaan. Valastili on tallettanut peräti 95 prosenttia kaikesta alustalla olevasta sol-kryptovaluutasta.

Käytännössä tämä on 5,7 miljoonaa kryptoa, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 100 miljoonaa euroa.

Tili on puolestaan lainannut yli 100 miljoonan edestä usdc- sekä ethereum-kryptovaluuttaa. Julkaisemassaan tiedotteessa Solend on todennut, että se ei ole saanut valastiliä vähentämään alustalle syntyneitä riskejä.

Läpi menneen äänestyksen jälkeen Solend olisi voinut likvidoida 20 prosenttia tilin tallettamista kryptoista, mikäli yhden solin arvo olisi pudonnut 22,30 dollariin, CNBC kirjoittaa. Tämän jutun kirjoittamishetkellä kyseisen krypton arvo on yli 37 dollaria.

Pyrkimys herätti vastustusta, sillä sen nähtiin olevan ristiriidassa hajautetun finanssiteknologian (defi) kanssa. Solend onkin kertonut kehittelevänsä uutta ratkaisua ongelmaan.

Huijatuksi tullut kertoo tarinansa – Jenna menetti tuhansien eurojen edestä kryptovaluuttaa 5:54
Huijatuksi tullut kertoo tarinansa – Jenna menetti tuhansien eurojen edestä kryptovaluuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat