Bill Gatesilta tyly kannanotto kryptovaluuttaan: "Huijausta"

CNN:n mukaan Bill Gates ei lukeudu kryptovaluutan kannattajaksi.

Kryptovaluutta on digitaalinen virtuaalivaluutta. NFT on kerättävä kryptovaluuttatekniikka, esimerkiksi video, kuva tai taideteos. Lyhenne tulee non-fungible token. Microsoft-ohjelmistoyhtiön perustaja ja pitkäaikainen johtaja Bill Gates ei kannata kryptovaluuttaa.

Suuremman hölmön teoria

Viime tiistaina pidetyssä TechCruchin konferensissa Microsoft-miljardööri totesi digitaalisten rahatalouksien pohjautuvan "Sataprosenttisesti suuremman hölmön teoriaan".

Kyseisen talousteorian mukaan hinnat nousevat sen vuoksi, että aina löytyy suurempi "hölmö" tekemään sijoituksia. Hintojen nousu voi johtaa hintakuplaan, joka puhkeaa, kun suurempaa "hölmöä" ei löydykään.

Apinakuvat eivät paranna maailmaa

Gates kritisoi myös NFT Bored Ape Yacht Clubia, apinasarjakuvahahmoa, jonka arvo on Yhdysvaltain dollareissa yli miljardi. Muun muassa Madonna ja Justin Bieber ovat ostaneet kyseistä NFT:tä.

– Kalliit digitaaliset kuvat apinoista parantavat maailmaa suunnattomasti, Gates totesi ironisesti.

Gates luottaa vanhanaikaiseen sijoittamiseen

Gates luottaa sen sijaan vanhanaikaiseen sijoittamiseen.

– Olen tottunut omaisuusluokkiin kuten maatilaan, joka tuottaa, tai yritykseen, joka tekee tuotteita, Gates toteaa.

Maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuvan Gatesin kommentti tulee juuri, kun bitcoin ja muiden kryptovaluuttojen arvo romahtaa. Marraskuussa 2021 bitcoinin arvo oli 69 000 Yhdysvaltain dollaria pudoten tiistaina vain kolmannekseen, 23 000 dollariin.

Gates on myös aikasemmin kritisoinut kryptovaluuttaa. Vuonna 2021 Gates totesi, ettei tavallisen sijoittajan tulisi seurata kryptotrendiä.

Lue myös:

    Uusimmat