Krista Pärmäkoski latasi tuimasti ruotsalaistähden kritiikkiin: "Hänellä ei ole mitään käsitystä"

Krista Pärmäkoski vastasi tiukasti kritiikkiin sunnuntaina Les Rousses’n maailmancupkisan jälkeen. Suomalaistähden lauantaista ratkaisua oli arvosteltu epäreiluna.

Ruotsalaishiihtäjä Linn Svahn kritisoi lauantaina Krista Pärmäkoskea siitä, että hän oli jättänyt sprinttikisan kesken heti aika-ajovaiheen jälkeen vaikka oli selviytynyt jatkoon. Kun Pärmäkoski ei saapunut starttiviivalle, yksi eristä kilpailtiin viiden hiihtäjän vahvuudella.

– Onko se totta? Ei, onpa inhaa. Se ei ole mielestäni reilua peliä. Jos hän olisi loukkaantunut, tilanne olisi erilainen. Mutta jos hän jää sivuun vain sen takia, että olisi paremmassa iskussa seuraavana päivänä, niin yhtä hyvin olisi voinut jättää kokonaan väliin, Svahn sanoi Expressenille.

Svahnin kritiikki oli erityisen pisteliästä siksi, että hänen maannaisensa Ebba Andersson oli ensimmäinen jatkoeristä karsiutunut hiihtäjä.

Pärmäkoski oli sunnuntaina tietoinen Svahnin esittämästä kritiikistä.

– Kyllä, olen kuullut siitä, Pärmäkoski kertoi Expressenille.

Suomalaisen vastaus oli jämäkkä.

– Linnillä ei ole mitään käsitystä siitä, mikä oli syynä päätökselleni.

Pärmäkoski raotti Expressenin pyynnöstä asian taustoja.

– Minulla on ollut hieman ongelmia. Ja haluan olla todella hyvässä kunnossa MM-kisoissa. Tämä oli parasta minun keholleni, Pärmäkoski perusteli.

Sprintissä alkuerään jäänyt Andersson ei halunnut osallistua keskusteluun Pärmäkosken sprinttiratkaisusta, kun Expressen häntä tavoitteli.

– En tiedä, mikä sai Kristan vetäytymään (erävaiheesta), joten en voi sanoa paljoakaan siitä, Andersson väisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja