Krista Pärmäkoski ei kestänyt ruotsalaisvastustajan hyökkäystä – "Jätti kysymyksiä"

Suomi sijoittui kolmanneksi Norjan ja Ruotsin jälkeen Lahden maastohiihdon maailmancupin viestissä sunnuntaina. Eroa Norjaan tuli minuutti ja Ruotsiin 17 sekuntia.

Suomen ankkurina hiihtänyt Krista Pärmäkoski suomi itseään maalialueella kilpailun jälkeen. Ruotsin Ebba Andersson hiihti päätösosuudella Pärmäkosken kahdeksan sekunnin kaulan kiinni ja pudotti Suomen kolmanneksi.

– Missään nimessä ei ollut hyvä suoritus tänään. Paljon jäi hampaankoloon, kun Ebba iski tokan kierroksen nousuun. Siinä pitäisi vaan pysyä. Ei ole jalka ihan sellainen vielä, että se siinä olisi. Ebba tiesi iskunpaikkansa, Tourin loppunousussa ero häneen oli jäätävä. Tekemistä riittää vielä.

Pärmäkoski on noussut kauden avauksen vaikeuksiensa jälkeen lähemmäs kärkeä, mutta suomalainen myöntää, että tekemistä riittää Salpausselän viikonlopun jälkeen ennen helmikuun MM-taistoja Saksassa.

– Kyllä se jätti kysymyksiä, odotin parempaa virettä. Tour näkyy jonkun verran. Uskotaan, että se tästä kääntyy. Ensi viikolla on (Falunin maailmancup) kovia kisoja ja pitäsi saada onnistumisia. Sitten alkaa pitkä valmistautuminen (MM-kisoihin), siinä pystyy taikomaan joitakin sekunteja pois.

Suomi pysyi hienosti kärkikamppailussa etenkin perinteisen osuuksilla. Johanna Matintalo toi Suomen kärjessä ensimmäiseen vaihtoon. Matintalo sai ennen viimeistä laskua tehtyä jopa eroa seuraavina tulleisiin Ruotsiin ja Norjaan, mutta nämä laskivat suomalaisen kiinni.

– Tavoite oli tulla kärkiporukassa vaihtoon tai päästä vähän irti. Keli oli sellainen, että sopivalla etäisyydellä pystyivät laskemaan kiinni. En saanut sitä eroa, mitä olisin optimilla toivonut. Ihan hyvä suoritus, Matintalo summasi.

Kerttu Niskasen toisen osuuden hiihto oli suomalaisittain päivän ilahduttavin veto. Niskanen sinnitteli norjalaisässän Therese Johaugin kannassa ja jäi tästä vain 6,9 sekuntia. Ruotsi ja Venäjä jäivät Niskasesta 20 sekunnin päähän.

– Therese oli liian kova. Yritin tehdä kaikkeni, että ero pysyisi mahdollisimman pienenä. Ihan tyytyväinen olen omaan hiihtooni ja tunteeseen, Niskanen sanoi.

Kolmannen osuuden Laura Mononen ei pystynyt vastaamaan Norjan Helene Marie Fossesholmin kyytiin. Norjalainen jätti Monosen yli 50 sekunnin päähän. Vastaavasti Ruotsi nousi alle kymmenen sekunnin päähän Suomesta.

– Olin laskenut, että Ruotsiin olisin pystynyt tekemään enemmän eroa. Se jäi turhan tiukaksi. Ollaan tyytyväisiä, että ollaan kolmansia, Mononen tiivisti kilpailun annin.

Hiihdon maailmancup jatkuu viikon kuluttua Falunissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja