Krista Pärmäkosken mitaleilta tiputtanut hiihtotähti teki hyvin harvinaisen tempun MM-kisoissa – "Nyt vitsailet"

Seefeldin MM-kisat ovat olleet yhtä norjalaisjuhlaa. Naisten puolella erityisesti Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg ovat olleet valokeilassa. Johaug (kolme kultaa ja yksi hopeaa) oli kisojen hiihtokuningatar, kun taas Östberg teki hyvin harvinaisen tempun.

Östberg, 28, otti kisoista peräti viisi mitalia. Hän on vasta neljäs naishiihtäjä, joka on kyennyt tähän.

Norjalainen hiihtotähti liittyy samaan kastiin toisen norjalaisen Marit Björgenin, venäläisen Jelena Välben ja Suomen Marjo Matikainen-Kallströmin rinnalle.

Östberg hämmentyi, kun hän kuuli saavutuksesta naisten 30 kilometrin vapaan kisan jälkeen.

– Oi, nyt vitsailet, Östberg totesi leveän hymyn kera norjalaisen NRK:n toimittajalle, joka kertoi hänelle saavutuksesta.

– Heillä taisi olla kuitenkin kultamitaleita mukana. Se on se, mikä minulta jäi puuttumaan. Mutta aika hienoa, Östberg jatkoi perään.

Östberg otti Seefeldistä kolme hopeaa (15 kilometrin yhdistelmäkisa, 30 kilometrin vapaa ja viesti) sekä kaksi pronssia (10 kilometrin perinteinen ja parisprintti).

Näistä suomalaisten kannalta ”katkerin mitali” tuli 10 kilometrin perinteisen kisasta, jossa Östberg tiputti 1,4 sekunnin erolla Krista Pärmäkosken mitaleilta.

– Tämä oli heittämällä enemmän kuin uskalsin unelmoida. Viisi mitalia viidestä kisasta on uskomatonta. Tavoite oli ottaa ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali, nyt niitä on kolme ja kaksi joukkuemitalia, Östberg äimisteli MTV Urheilulle Seefeldissä, 30 kilometrin vapaan päätöskisan jälkeen.

Östberg päihitti kisojen hiihtokuningattaren Johaugin yhdessä asiassa: mitalien määrässä. Johaug kun osallistui vain neljään kisaan.

– Ainakin jotain enemmän kuin hänellä, Östberg naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat