"Krista halusi varmasti olla kohtelias" – suomalaisvalmentaja oikoi vaisun Pärmäkosken puheita

2:40
Krista Pärmäkoski jälleen 13:s. Suomalaistähti kommentoi MTV Urheilulle päiväänsä MM-hiihdoissa.

Krista Pärmäkoski esitti hieman happamia näkemyksiä jatkostaan MM-kisoissa, kun hän tuli 13. sijalle vasta toiseksi parhaana suomalaisena 10 kilometrin vapaan kisassa Oberstdorfissa tiistaina

Vaikean kauden kokenut Pärmäkoski jäi kauas kärjestä ja taipui myös 10:nneksi sijoittuneelle Riitta-Liisa Roposelle reilut kymmenen sekuntia. 

Naisten maajoukkueen valmentaja Ville Oksanen perkasi suomalaisten esityksiä kisan jälkeen. 

– "Ritu" on viimeksi ollut vuonna 2015 arvokisoissa kympin joukossa. Tuollainen sijoitus on hieno kenelle tahansa, mutta se, että hän pystyi nyt nostamaan vielä tasoaan uudestaan, on mahtavaa, Oksanen aloitti. 

– En tiedä oliko Ritun sijoittuminen parhaaksi suomalaiseksi yllätys. Kristan kohdalla on tietysti toivottu, että taso nousisi sille vanhalle tasolle, mutta en voi sanoa, että tämä olisi älytön yllätys.

Pärmäkosken mielestä etupään lähtijät hyötyivät, sillä keli lämpeni kisan aikana. Roposen (numero 19) ja Pärmäkosken (52) lähtöväli oli reilut 15 minuuttia. 

– Kyllä se varmasti pikkuisen vaikutti, mutta ei se ratkaissut sitä, millä sijoilla suomalaiset olivat, Oksanen näki. 

Pärmäkoski totesi myös hieman happamasti, että näinköhän hän saa enää hiihtää molempia jäljellä olevia kisamatkoja. Hänellä on alla yhdistelmähiihdon 13. sija ja parisprintin 7. tila.  

– Noh, Krista halusi varmasti olla aika kohtelias. Ei hän kenenkään paikkaa ole viemässä. Vaikka hänelle ei ole ihan sitä parasta suoritusta tullut, niin hän on meidän kärkihiihtäjiä joka matkalla, Oksanen rauhoitteli. 

Yleisellä tasolla Suomen naisten kokonaispanos MM-kisoissa on Oksasen mielestä ollut hyvin odotettu maailmancupin saavuksiin nähden. 

– Katrin (Lylynperä) kahdeksas oli selkeä venyminen, ja sitten tämä Ritun 10. sija. Ei voi sanoa, että MM-kisat olisivat menneet huonommin kuin maailmancup, mutta kokonaisuudessa meillä on paljon tehtävää, Oksanen summaa. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja