Krimin sotilastukikohdassa on räjähtänyt ammusvarasto – Ukrainan tiedustelupomo: "Vihollinen peittelee vahinkojen laajuutta ja tappioiden määrää"

Krimin sotilastukikohdassa on räjähtänyt ammusvarasto 0:29
Video, jossa väitetään näkyvän Krimillä sijaitsevan Venäjän sotilastukikohdan tulipalo. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Krimillä Kirovsken alueella sijaitsevassa sotilastukikohdassa on syttynyt tulipalo, väittää Venäjän miehityshallinnon kuvernööri Sergei Aksyonov tietotoimisto Reutersin mukaan. Ukraina on ottanut vastuun iskusta.

Venäjän turvallisuuspalveluihin yhdistetyt Telegram-kanavat ja ukrainalaismedia ovat Reutersin mukaan väittäneet, että palon syynä on Ukrainan armeijan ammusvarastoon yöllä tekemä ilmaisku. 

Venäläisen Grey Zone -Telegram-kanavan mukaan Ukraina teki iskun brittiläisellä Storm Shadow -ohjuksella.

Ukrainan Pravda kirjoittaa räjähdysten jatkuneen useiden tuntien ajan.

Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupäällikkö Kyrylo Budanov väittää, että "miehitetyllä Krimillä tehtiin onnistunut operaatio".

– Vihollinen peittelee vahinkojen laajuutta ja tappioiden määrää, hän jatkoi Telegramissa.

Tulipalo syttyi Venäjän armeijan harjoitustukikohdassa. Palon vuoksi yli 2 000 ihmistä on evakuoitu tukikohdan lähellä sijaitsevista asutuskeskuksista ja läheinen moottoritie on osittain suljettu, kuvernööri Aksyonov sanoo.

Tietoja ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat