Kovia kokeneelta suomalaislupaukselta hieno paluu NHL-kaukaloon – Montreal vastasi NHL:n paluukierroksen yllätyksestä

20-vuotias Jesperi Kotkaniemi pelasi uransa ensimmäisen NHL:n pudotuspeliottelun ja iski heti maalin Montreal Canadiensin yllätysvoitossa.

Altavastaajana NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle Pittsburgh Penguinsia vastaan lähtenyt Canadiens voitti avauskohtaamisen jatkoajalla 3–2.

Kotkaniemen osuma ei ollut kaunis, mutta se tuskin haittaa nuorta suomalaista, jonka kautta kiekko kimposi Penguins-rysään ensimmäisessä erässä.

Maali oli Kotkaniemelle ensimmäinen NHL:ssä sitten tammikuun alun. Osan kaudesta farmissa pelanneen porilaisen kausi näytti olevan jo ohi maaliskuussa, kun hänen pernansa repesi AHL-ottelussa.

Nyt nuori keskushyökkääjä oli kuitenkin jälleen iskussa ja pelasi raporttien mukaan jämäkän ottelun Pittsburghia vastaan. Hän kellotti vajaat 14 peliminuuttia.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun ensimmäistä jatkoerää oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia. Montrealin Jeff Petry nappasi kiekon Penguinsin alueella ja laukoi sen tulisesti ranteella ohi Penguins-vahti Matt Murrayn.

NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella jatkoon yltää kolmella voitolla, joten Montrealin voitto oli väkevä kiinnitys kohti yllättävää jatkopaikkaa.