Kovalaiselle F1-uran pohjanoteeraus

Jos keskeyttäneen Kimi Räikkösen mieli oli musta F1-sarjan Kanadan gp:n jälkeen, paljon valoisampia mietteitä ei ollut McLarenin Heikki Kovalaisellakaan. Suomussalmelainen kuvasi yhdeksännen sijan tuonutta suoritustaan F1-uransa pohjanoteeraukseksi.

- Huono viikonloppu sai huonon päätöksen. Yksikään rengassarjani ei kestänyt kolmea, neljää kierrosta pidempään, vaan alkoi kuoriutua. Sain tallilta ohjeita ajaa niin hiljaa, että pysyn radalla, Kovalainen kertoi.

- Hiljaa ajamalla ei saa tuloksia, Kovalainen jatkoi.

Seitsemännestä ruudusta startannut Kovalainen jäi heti lähdössä yhden sijan. Räikkösen ja tallitoveri Lewis Hamiltonin keskeytettyä hän nousi tilapäisesti neljänneksi, mutta varikkopysähdysten jälkeen sijoitus vakiintui 13 maaliin päässeen kuljettajan jälkipäähän. Edelle rynnistivät muun muassa Toyotat, kisan neljäs Timo Glock ja kuudes Jarno Trulli.

Kovalainen oli mukana myös kisan näyttävimmässä ohituksessa, tosin sekä ohittajana että ohitettavana. Kovalainen ajoi leveäksi kehnolla asfalttipinnallaan kuskeja harmittaneessa kymppimutkassa ja Ferrarin Felipe Massa luikahti samalla Kovalaisen kuin hänen taakseen seuraavalla suoralla jääneen Hondan Rubens Barrichellon ohi.

Montrealin katukisan lopussa Kovalainen pääsi ohi Williamsin Nico Rosbergista, mutta haave MM-pisteestä haihtui Toro Rosson Sebastian Vettelin perässä ajeluun.

- Leuka rintaan, kohti uusia pettymyksiä, Kovalainen murjaisi kauden jatkosta.

(MTV3-STT)


Lue myös:

    Uusimmat