Kanadan GP:llä ei toiveita nopeasta paluusta

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti Kanadan GP:n putoavan F1-sarjan kisakalenterista ensi kaudella. Kisajärjestäjiä lähellä oleva taho uskoo päätöksen johtuneen kaupallisista syistä.

Montrealilla oli sopimus kisan järjestämisestä kauteen 2011 asti. Tarkempia syitä sopimuksen purkamiselle ei ole annettu julkisuuteen, mutta FIA:n ratakomission puheenjohtajalla Roger Peartilla on asiasta omat käsityksensä.

- Asiasta äänestettiin FIA:n toimesta ja juttu on nyt loppuun käsitelty. Tämä on surullinen uutinen Montrealille ja kilpa-autoilulle Kanadassa, mutta en usko kenenkään voivan enää muuttaa asiaa. Olen yllättynyt, mutta en kuitenkaan täydellisesti. Kaupalliset seikat ajavat lajia kohti hohdokkaampia kisa-areenoita, kertoi Peart kanadalaiselle The Gazette -sanomalehdelle.

F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone on kertonut haluavansa formula ykkösten palaavan Pohjois-Amerikkaan tulevaisuudessa, mutta formulapomon mukaan Montreal voi haudata toiveensa paluusta ensi kaudella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat